[all]Czym doczyścić alufelgi ?
[all]Czym doczyścić alufelgi ?
WITAM
JAK ZDJĄĆ FARBE Z ALUGELG?(NIE CHODZI MI O PISAKOWANIE CZY SA JAKIEŚ INNE SPOSOBY?)
:roll:
JAK ZDJĄĆ FARBE Z ALUGELG?(NIE CHODZI MI O PISAKOWANIE CZY SA JAKIEŚ INNE SPOSOBY?)
:roll:
Ostatnio zmieniony 02 lut 2007, 20:20 przez robert 30, łącznie zmieniany 1 raz.
Dołącze się do tematu!
Posiadam alufelgi i zauważyłem że zaczyna odchodzić od nich farba, nie posiadam obecnie fotki mojego typu alufelg ale bardzo przypominają tą wersje:
Panowie jakie bedzie najlepsze lekarstwo na ta odpadajaca farbę ???
Oczywiście bez oddawania felg do renowacji!!! wszystko we wlasnym zakresie!!!
Posiadam alufelgi i zauważyłem że zaczyna odchodzić od nich farba, nie posiadam obecnie fotki mojego typu alufelg ale bardzo przypominają tą wersje:
Panowie jakie bedzie najlepsze lekarstwo na ta odpadajaca farbę ???
Oczywiście bez oddawania felg do renowacji!!! wszystko we wlasnym zakresie!!!
Potwierdzam. W przypadku alusów sprayem można czynić cuda.
Zależy tylko, gdzie Ci ta farba odchodzi. Jeśli od czoła i w dużych ilościach, to i tak będziesz musiał całość malować. Jeśli fragmenty gdzieś w rogach to starczy zmatowić obecną powłokę papierkiem wodnym (np. 600 powinno być ok) rzucić nieco bazy sprayem, na to jeszcze klar i prawie nie będzie widać różnicy.
Zależy tylko, gdzie Ci ta farba odchodzi. Jeśli od czoła i w dużych ilościach, to i tak będziesz musiał całość malować. Jeśli fragmenty gdzieś w rogach to starczy zmatowić obecną powłokę papierkiem wodnym (np. 600 powinno być ok) rzucić nieco bazy sprayem, na to jeszcze klar i prawie nie będzie widać różnicy.
Chętnie skorzystam!!!robert 30 pisze:jeśli chcesz zeby sie to niepowtarzało to musisz użyć specialnego podkładu jest drogi ale podobno dobry . uzywam innych farb tej firmy jak chcesz to jutro podam ci nazwe i cene
Będę chciał odswieżyć na lato cały komplet! to znaczy zdjąć cala farbę obecną i po odświeżeniu nałożyć nową!!!
CO PROPONUJECIE???
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ight=felgi
Tu znajdziecie ciekawy temat o czyszczeniu felg.
dzięki wielkie!!!ADAM 12 pisze:http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ight=felgi
Pozdrawiam