[80 B4 2.0 ABT] wentylator chodzi cały czas
Re: [80 B4 2.0 ABT] wentylator chodzi cały czas
Po włączeniu zapłonu wentylator sie odrazu włącza i chodzi caly czas mimo ze zimny silnik. Wyłącza sie tylko po wyłączenu zapłonuDann pisze:Wentylator od chłodnicy chodzi cały czas od razu po przekręceniu kluczyka się włącza, pomimo zimnego silnika.
-
- Forum Audi 80
Jak sprawdzić ten przekażnik 272? po nicce do kłębka eliminując czujniki wyszło mi że przekażnik jest cały czas włączony zwiera i wentylatorki chodzą nonstop i wywalają akko coś pieknego w zime... wyjmując go wentylatory milkną, czy jak sprawdzę styki 87 i 30 jak w standardowym przekażniku czy są cały czas zwarte dowiem się czy jest uwalony czy nie? Czy tam jest jakieś inne połączenie?
-
- Forum Audi 80
Sprawdziłem przekażnik zwory brak, po rozebraniu wszystko wyglada ok, sprawdziłem też kable od czujników czy mają zwore, świadczyło by o tym że gdzieś się przetarły i zwierają i nic wszystko wygląda ok, ma ktoś może schemat tego fragmentu instalacji? sprawdze co tam jeszcze po drodze jest, albo może ktoś ma pomysł gdzie jeszcze sprawdzić?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Na stole sprawdź to wyeliminuje instalacje w aucie.
Pod 30 plus pod 31 mase daj na 15 plus i czy będzie reakcja na przekaźnik w środku. Potem T zmasuj, daj plus na 15 i odejmij i czy będzie reakcja na przekaźnik w środku a jak bedzie odejmij z T masę i przekaźnik rozłączy
Ewentualnie jeszcze pod 87 podłącz jakąś żarówkę względem masy
Pod 30 plus pod 31 mase daj na 15 plus i czy będzie reakcja na przekaźnik w środku. Potem T zmasuj, daj plus na 15 i odejmij i czy będzie reakcja na przekaźnik w środku a jak bedzie odejmij z T masę i przekaźnik rozłączy
Ewentualnie jeszcze pod 87 podłącz jakąś żarówkę względem masy