[All] Alufelgi ... wszystko na ten temat !
-
- Forum Audi 80
Witam audicomaniaków
Panowie planuje zmienić felgi w moim cabie ( obecnie mam seryjne 15 z oponami 205/65 )
jaki polecacie zestaw do seryjnej zawiechy? Ja myślałem o feldze 17 i rozmiarze opony 225/45 czy będzie to jakoś w miare ładnie wyglądało?
Najbardziej chodzą mi po głowie felgi keskin kt1 lub kt5
Panowie planuje zmienić felgi w moim cabie ( obecnie mam seryjne 15 z oponami 205/65 )
jaki polecacie zestaw do seryjnej zawiechy? Ja myślałem o feldze 17 i rozmiarze opony 225/45 czy będzie to jakoś w miare ładnie wyglądało?
Tak wyglądało u mnie na 17, 225/45 i na seryjnym zawiasie:dirtydiana pisze:Witam audicomaniaków
-
- Forum Audi 80
orsa_83 pisze:Rozmiar opon do seryjnego zawieszenia jak najbardziej ok. Co do felg to kwestia gustu - osobiście do B4 nigdy bym nie założył KT5, nawet gdybym je dostał za darmo. Co do KT1, to inna bajka - ponadczasowy wzór a'la OZ Futura, który moim zdaniem swietnie pasujedo każdego B3/B4.
fakt kt1 są mega
dyras u siebie masz 4x108 ? jaki to model felgi?
-
- Forum Audi 80
8,5 et 23 jest powiedzmy na równo z błotnikiem w Cabrio, wiec felgi o podanych przez Ciebie parametrach będą wystawać ok 12 mm. Pomijam fakt mieszczenia sie felg o takich parametrach w przednim nadkolu i ew. Chaczenia oponą o wąs kolumny ... pewnosci nie mam, wiec w tej kwestii nie pomogę.dirtydiana pisze:Panowie czy jest sens pchania sie w felgi o następujących wymiarach?
18 cali, szerokość 9,5, et 25 ot. centrujący 63,4
Jak wcześniej pisałem chcę zostawić seryjną zawieche w cabie. Ew jaka opona do tego żeby auto nie wyglądało jak wóz drabiniasty
-
- Forum Audi 80
takie też miałem wątpliwości jak ma wystawać to mija się to z celem, w takim razie dzięki za informacje i odpuszczam temat tych osiemnastekorsa_83 pisze:8,5 et 23 jest powiedzmy na równo z błotnikiem w Cabrio, wiec felgi o podanych przez Ciebie parametrach będą wystawać ok 12 mm. Pomijam fakt mieszczenia sie felg o takich parametrach w przednim nadkolu i ew. Chaczenia oponą o wąs kolumny ... pewnosci nie mam, wiec w tej kwestii nie pomogę.dirtydiana pisze:Panowie czy jest sens pchania sie w felgi o następujących wymiarach?
18 cali, szerokość 9,5, et 25 ot. centrujący 63,4
Jak wcześniej pisałem chcę zostawić seryjną zawieche w cabie. Ew jaka opona do tego żeby auto nie wyglądało jak wóz drabiniasty
Parametry ok. 9J będzie minimalnie poza obrysem tylnego błotnika, ale to akurat plusMlody93 pisze:Witam panowie szukam nadal jakiś felg na 2017 znalazłem coś takiego podejdą do cabrio?
[url=https://images83.fotosik.pl/288/6fd6d2f490bae540m.jpg]Obrazek[/URL]
JAPAN RACING
model: JR15
17" 8J ET25 + 9J ET25 4x100/4x108 BORE 74,1mm
kolor: SMF
P.S. zastanow sie jeszcze nad wyborem producenta. Produkty JR do najtrwalszych nie należą (podkreślam, że widziałem kilka dramatycznie popękanych, co nie znaczy, że wszystkie mają takie wady)
-
- Forum Audi 80
Ma ktoś foty tych felg z cabrio(jak w linku) po polerce albo z innym efektem? Chodzi o to że chce je odnowić po latach, kolor mi sie podoba, ale trzeba troche ranty ponaprawiać, poprostować je, jakieś rysy po latającym lewarku usąnąć. Czyli chcę zrobić cos ale nie wiem dokładnie co ale żeby wyglądały jak nowe. Kolor interesuje mnie raczej ori, polerka lub cos pomiędzy.
http://www.katalog-samochodow.pl/files/ ... w-1912.jpg
Moim skromnym zdaniem pouzupelniaj ubytki i pomaluj w najbardziej zbliżony do oryginalu kolor. Kombinowaniem je zniszczysz, a tak bedziesz mial ori felgi prawie jak z fabryki.Rychu82 pisze:Ma ktoś foty tych felg z cabrio(jak w linku) po polerce albo z innym efektem? Chodzi o to że chce je odnowić po latach, kolor mi sie podoba, ale trzeba troche ranty ponaprawiać, poprostować je, jakieś rysy po latającym lewarku usąnąć. Czyli chcę zrobić cos ale nie wiem dokładnie co ale żeby wyglądały jak nowe. Kolor interesuje mnie raczej ori, polerka lub cos pomiędzy.