Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80 B3] montaż wspomagania

Yomus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Wspomaganie kierownicy a klimatyzacja

Post autor: Yomus » 14 maja 2012, 21:46

Witam jak w temacie, Mianowicie chodzi mi o to że kupiłem nowa audiczke 80 b3 z klimatyzacja ale niestety bez wspomagania. Ale na szczęście mam stara audi która posiada wspomaganie, czy mogę przełożyć do tej z klimatyzacja bo widzę że klima jest na napędzie paska na którym w starej audi mam wspomaganie. Jakby ktoś miał foty poproszę z góry dzięki za info ...
Pozdrawiam Yomus

dragon2243
Forum Audi 80
Forum Audi 80

montaz wspomagania

Post autor: dragon2243 » 31 maja 2015, 10:45

witam mam maly problem chce zamontowac wspomaganie do mojej b3 mam wszystko co potrzebne i teraz pytanie jak najlepiej zdemontowac kolumne kierownicza wraz ze stacyjka?jest na to jakis patent?dzieki za pomoc:)

kalini81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kalini81 » 02 sty 2017, 22:52

witam, mam audi b3 i zamierzam zalozyc wspomaganie gdzie dostane wszystkie potrzebne rzeczy,polecacie jakas konkretna stronke? co wogole dokladnie jest potrzebne, dziekuje :-)

lasombra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lasombra » 09 wrz 2017, 15:08

Witam
Odgrzeje troszkę kotleta :D
Kupiłem komplet wspomagania z 2.0 ABK i mam zapytanie odnośnie alternatora. Mianowicie w zestawie były dwa koła - wielorowkowe, które napędza alternator do którego dokłada się kolo klinowe które ma napędzać pompę wody i pompę wspomagania. Jak rozwiązać problem z alternatorem, gdyż mój jest na pasek klinowy. Muszę wymienić alternator na alternator od ABK? (bedzie pasował?) czy znaleźć same kółko na alternator i przełożyć i też pytanie czy kółka w alternatorze miedzy kółkiem klinowym a wielorowkowym są zamienne? Zmontowałem wszystko i kółka są w osi i wszystko pasuje tylko mam dylemat co zrobić z alternatorem. Drugie pytanie jak wymontować kolumnę kierowniczą? Czy da rade bez ściągania kokpitu z racji tego, że w stronę tyłu auta nie wyjdzie, ponieważ stacyjka jest obok?

[ Dodano: 2017-09-09, 15:08 ]
Dla potomnych. Montujac wspomaganie od ABK trzeba miec rowniez alternator. Problem rozwiazany

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl