Jakieś pomysły co to może być?

Dodam że nie pojawia się to zawsze, a podczas normalnej jazdy objaw nie występuje.
Objawy bardzo charakterystyczne i opisywane wielokrotnie .Nic innego takich nie powoduje .Winny wtrysk sterujący .Odłącz wtyczkę od niego ,to się przekonasz że już nie szarpnieRzemieślnik pisze:Od samego początku jak kupiłem moją 80tke pojawia się dziwny objaw POJEDYNCZEGO szarpnięcia podczas wstawienia mocniejszego "buta". W momencie szarpnięcia pojawia się z wydechu konkretne czarne "pierdnięcie".
Jakieś pomysły co to może być?
Podepnij pod vaga...bład w rodzaju "end off out put " internal module error" bedzie świadczył o zakłuceniach w pracy ECU spowodowanych spadkiem napięcia...stacyjka potrafi być złosliwa i nie ma się co sugerować tym że inne rzeczy działają dobrzeziś było okej, samochód odpaliłem i na podwórku chodził sobie i nic. często jeżdżę w trasy i nie chciałbym żeby to się powtórzyło. Akumulator i stacyjke bym wykluczył bo podczas tego zdarzenia światła radio itp wszystko działało bez problemu a silnik zaczął wariowac.
Na pracę moze nie ,choć często przy uszkodzonym czujniku temp paliwa są lekko podwyższone obroty i ma to oczywiscie wpływ na spalanie ,bo temp.paliwa z uszkodzonym czujnikiem zwykle cały czas wynosi -5,6 stopnia ,takze radze wymienić .Błąd czujnika połozenia wału zawsze powoduje cuda z pracą silnika ...przerywanie ,gasniecie ,trudnosci lub całkowity brak mozliwosci odpalenia...najczęsciej jednak sam czujnik o ile jest ori nie pada ...zwykle problemem jest uszkodzenie ciągłosci przewodow ,albo zwarcie do masy przetartego kabla.Nie radze też kupować nowych czujników połozenia wału za ok.50zl.bo szkoda kasy ...lepszych jak ori uzywki po prostu nie da się kupićFishu pisze:Ten jeden od czujnika temperatury mam juz dosyć długo i nie wpływa na pracę samochodu.