[B3 1.8 PM] Większe koła i opony do B3
[B3 1.8 PM] Większe koła i opony do B3
Mam do was pytanko. Mam w swojej B3 orginalne koła i opony, czyli 175/70 R14. Znalazłem fajne kółeczka 15. Już od jakiegoś czasu szukałem owych felg i przeliczyłem sobie że najmniej odbiegający zamiennik opon to będzie 185/60 R15. Felgi te facet sprzedaje z oponami 195/65 R15, i jeździł ten zestaw w jego 80tce, ale B4. Nim kupię planowane przez siebie opony chciałbym dojeździć jeszcze opony tego pana, bo są w przyzwoitym stanie tylko zastanawiam się czy nie będą mi obcierały o błotniki i nadkola. Co o tym sądzicie? Jeździł ktoś na takim zestawie? Liczę na waszą pomoc
Ostatnio zmieniony 08 sty 2017, 10:34 przez Makar99, łącznie zmieniany 1 raz.
Seria, ponieważ mieszkam na wsi gdzie droga jest tragiczna i jeździło by się jak wozem drabiniastym. Wole postawić jednak na komfort, choć chciałem o cal większe felgi żeby choć trochę aspekt wizualny się poprawił.hubert26w pisze:To bez problemu Jakbyś się przymierzał do 16 czy 17 to już trzeba przeliczać. Zawias seria zostanie?
Ja mam u siebie na seryjnym zawiasie założone felgi 15" oryginalne speedline z b4 o et 37 do tego opony 195/65 i szczerze mówiąc mieści to się na styk. Nic nie przyciera ale brakuje miejsca by oczyści nadkola z przymarzającego śniegu/błota śniegowego, więc 185/60 będzie lepszym wyborem, po za tym profil 65 to kawał balona i słabo to się prezentuje na tak małej feldze.