[2.0 ABT LPG] Nie przełącza na LPG.
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] problem z przełączeniem na gaz
Witam ,
od kilku dni mam problem z audi mianowicie nie przełączy się na gaz.
Na benzynie ładnie pali i chodzi lecz nie przełączy się na gaz.
Jest to zwykłą instalacja ( Nie sekwencja )
Dodać ,że od około 2 miesięcy jeździłem wyłącznie na benzynie i może z 2 razy na gazie.
Butla jest pełna z gazem.
Po włączeniu silnika zapala się jedna czerwona kontrolka lecz po około 2-3 minutach zmienia się na zieloną. Natomiast zielona kropka w ogóle nie świeci nawet jak wyżej nad nią kontrolka świeci na czerwono lub na zielono.
naciskanie na przycisk nic nie daje.
od kilku dni mam problem z audi mianowicie nie przełączy się na gaz.
Na benzynie ładnie pali i chodzi lecz nie przełączy się na gaz.
Jest to zwykłą instalacja ( Nie sekwencja )
Dodać ,że od około 2 miesięcy jeździłem wyłącznie na benzynie i może z 2 razy na gazie.
Butla jest pełna z gazem.
Po włączeniu silnika zapala się jedna czerwona kontrolka lecz po około 2-3 minutach zmienia się na zieloną. Natomiast zielona kropka w ogóle nie świeci nawet jak wyżej nad nią kontrolka świeci na czerwono lub na zielono.
naciskanie na przycisk nic nie daje.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2017, 14:50 przez ForzaMaciej, łącznie zmieniany 1 raz.
[B4 2.0 ABT] Gaśnie przy przełączeniu na gaz
Trochę historii/spamu
Auto mam dwa tygodnie, przez ten czas sporo już zrobiłem (hamulce, oleje, czekam na części od rozrządu).
Jest parę spraw, które mnie drażnią i które sukcesywnie będę starał się naprawiać/wyeliminować.
Teraz sprawa, która mnie drażni.
Mam instalację 2.gen. Na gaz przełącza wtedy gdy osiągnie jakieś 50'C przez obroty silnika (~2500). Odpalam z benzyny.
Czasem jest tak, że po przełączeniu na gaz auto gaśnie.
Mam opis przeglądu gazu przez poprzedniego właściciela (5000km temu), gdzie opisano:
- wymiana filtrów
- obniżenie zakresu obrotów do przełączenia na gaz.
Gdzie tkwi problem?
Auto mam dwa tygodnie, przez ten czas sporo już zrobiłem (hamulce, oleje, czekam na części od rozrządu).
Jest parę spraw, które mnie drażnią i które sukcesywnie będę starał się naprawiać/wyeliminować.
Teraz sprawa, która mnie drażni.
Mam instalację 2.gen. Na gaz przełącza wtedy gdy osiągnie jakieś 50'C przez obroty silnika (~2500). Odpalam z benzyny.
Czasem jest tak, że po przełączeniu na gaz auto gaśnie.
Mam opis przeglądu gazu przez poprzedniego właściciela (5000km temu), gdzie opisano:
- wymiana filtrów
- obniżenie zakresu obrotów do przełączenia na gaz.
Gdzie tkwi problem?