[B3/B4] luźne lusterka
[B3/B4] luźne lusterka
witam
mam problema z lusterkami
otóż jak jadę to mi drgają
trochę mnie to wkur... :!:
zauważyłem że jest luz między blachą a lusterkami :!:
czy można je dokręcić :?:
a i jeszcze jedno :!:
jak zdjąć boczek z drzwi :?:
w Golfie wiedziałem a tu lipa :!:
mam problema z lusterkami
otóż jak jadę to mi drgają
trochę mnie to wkur... :!:
zauważyłem że jest luz między blachą a lusterkami :!:
czy można je dokręcić :?:
a i jeszcze jedno :!:
jak zdjąć boczek z drzwi :?:
w Golfie wiedziałem a tu lipa :!:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 21:19 przez Szosownik (usunięty), łącznie zmieniany 2 razy.
W temacie lusterek:
Jeżeli drga ci między blachą a lusterkiem to obróć lusterko do przodu albo do tyłu i zobaczysz dwa wkręty mocujące.
boczek: dwa wkręty na górze boczka - z przodu i z tyłu, jeden wkręt pod klamką, dwa wkręty od uchwytu zamykania drzwi, pod uchwytem jeszcze trzy wkręty, wyciągasz pokrętła regulacji lusterek (zakładam że masz manualne) - to co pod spodem po uwolnieniu zatrzasków wejdzie pod boczek, teraz trzymają go tylko wsuwki pozostaje wyciągnąć boczek do góry
Proszę mnie poprawiać jakby co.
Jeżeli drga ci między blachą a lusterkiem to obróć lusterko do przodu albo do tyłu i zobaczysz dwa wkręty mocujące.
boczek: dwa wkręty na górze boczka - z przodu i z tyłu, jeden wkręt pod klamką, dwa wkręty od uchwytu zamykania drzwi, pod uchwytem jeszcze trzy wkręty, wyciągasz pokrętła regulacji lusterek (zakładam że masz manualne) - to co pod spodem po uwolnieniu zatrzasków wejdzie pod boczek, teraz trzymają go tylko wsuwki pozostaje wyciągnąć boczek do góry
Proszę mnie poprawiać jakby co.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
kolega wyzej opisal dobrze ale ja dopisze po swojemu , musisz przekrecic najlepiej w strone szyby lusterko .... mozesz mocno bo one sa mocno osadzane na zapadkach... nic sie niestanie...ujzysz wtedy dwie sruby na ampol bodajże 4mm ... jezeli masz luźne wkłady to musisz zdjąc te pokretła podwazając srubokretem plaskim jakims duzym i bedziesz widział po zdjeciu cztery plastikowe srubeczki... ja jak naciągałem to zdejmowalem boczek bo wolałem widziec ta całą koncowke w ktora linki wchodzą (mowie o tej co jest z tymi srubkami co wyjoles z niej pokretla) dlatego wolalem widziec bo nie chcialo mi sie uczyc na pamiec ktora srubka podciaga linke a ktora luzuje a tam jak sie przyjzysz z boku to bedziesz widział ze przy kreceniu srubką taki jakby wozeczek podciga linke lub innny luzuje ( po prostu nie kazda podciaga krecąc w prawo ) przynajmniej mi sie tak zdaje bo u siebie tak robilem zagmatwalem troche ale cóż jak cos to pisz na gg... boczek zeby zdjąc musisz zdjac te pokretla od lusterka i u gory po bokach (brzegach) boczka sa srubki po jednej na strone.. wykrecasz je a puzniej zostaje tylko wykrecic korbe od podnosnika szyby i ten panelik co za niego łapiesz pod spodem ma dwie srubki.. odkrecasz je wyjmujesz panel i widzisz 4chyba srubki odkrecisz je i mozesz boczek podciagnac do gory i zejdzie :->
-
- Audi 80 Klub
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub