Avant TDI 1Z mały projekt odmłodzenia
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Z wysyłką czystego nastawnika na podmianę nie ma problemu ,ale obawiam się że LUKAS S8, nie ma vaga żeby sobie ustawić dawkę po wymianie nastawnika ,a bez tego to trochę lipa z wymianą samemu .Co do większej mocy a przy tym żeby było bez dymu ,to radze pozostać przy ori wtryskach ...wystarczy sam sterownik 16 bit z programem pod większe wtryski , czyli taki program jak masz np.Ty u siebie Krzysiu i moc na ori będzie.115koni i moment 290 Nm .Wiem dokładnie ,bo mam wykres z hamowni na tym programie i ori wtryskach Uploaded with fotem.pl
Niestety masz rację..tyle razy sie przymierzałem kupić..MUNIOR pisze:Z wysyłką czystego nastawnika na podmianę nie ma problemu ,ale obawiam się że LUKAS S8, nie ma vaga żeby sobie ustawić dawkę po wymianie nastawnika
Daleko MUNIOR do ciebie ?
Z tym ECU to jak ajbardziej na obecną chwilę by było spoko jak bym chciał więcej to ECU już by było, więc zacznę poszukiwania takowego..
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
Kopcenie na zimnym nie ma żadnego związku z nastawnikiem .Zwykle za to odpowiada nie najlepszy stan wtryskiwaczy ,ew. nie najlepszy stan uszczelnień trzonków zaworów .Wszystko co Ciebie interesuje,czyli czysty nastawnik na wymianę i tuningowany sterownik mam ,do mnie z Warszawy dobre 2 godziny jazdy ,zapraszam jak zginie śnieg i zrobi się cieplej .Co do kosztów szczegóły masz na PWLUKAS S8 pisze: jedno pytanie czy przez ten nastawnik może trochę kopcić na zimnym ?