Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT] Nie działają el. szyby/lusterka oraz szyberdach

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sargon005
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT] Nie działają el. szyby/lusterka oraz szyberdach

Post autor: Sargon005 » 21 lut 2017, 22:56

Witam wszystkich i zarazem proszę o pomoc gdyż zmieniałem nagrzewnice ( wiadomo rozbiórka deski i wszystkie kable na wierzchu ), kiedy już prawie wszystko poskręcane chciałem zasunąć szyby i nie działąją , tak samo lusterka elektryczne i szyberdach, oraz problem z alarmem - zawsze działał tak : po otwarciu auta z pilota samoczynnie się zamykało po około 30 sekundach i uzbrajał się alarm, chyba ze się włożyło kluczyk to anulowało tak jakby ponowne uruchamianie alarmu, oraz centralny zamykał się po włożeniu kluczyka i otwierał po wyciągnięciu, czyli prawdopodobnie coś się podziało ze stacyjką lub jej kablami tylko teraz pytanie co takiego mogło się stać i jak to naprawić.

Dodam jeszcze że nie działają światła pozycyjne w swojej pierwszej pozycji tylko po włączeniu świateł mijania. Tak samo światła drogowe nie działają gdy daje w przód - jedynie pociągając do siebie.

Z góry dziękuje za pomoc.

maciek889
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Maciej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: maciek889 » 22 lut 2017, 09:35

Sprawdź bezpiecznik nr. 18 oracz czy od spodu skrzynki bezpieczników nie wypadła kostka z pinu M75S: http://www.fotosik.pl/zdjecie/ba99e9a4202bbd9c

Co do świateł to dziwnie ci działają i bardziej wygląda na awarie włącznika niż jakby coś się odpięło.

Awatar użytkownika
Sargon005
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Sargon005 » 22 lut 2017, 13:54

Problem rozwiązany, winny był jeden z kabli który się wyrwał ze stacyjki, patrząc od tyłu całej stacyjki to lewy na dole jest odpowiedzialny za styk kluczyka który załącza własnie możliwość regulacji lusterek i odsuwania szyb.

Awatar użytkownika
cinu77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cinu77 » 06 cze 2017, 21:19

Właśnie mi się to samo stało już trzeci raz, ginie tak jakby zasilanie na szyberdach i szyby l i p strona.
I zaczynają działać jak kilka razy włączę i wyłączę stacyjkę ,co o tym myślicie wydaję mi się ,że może to być kostka stacyjki.Dodam jeszcze,że czasem nie ma reakcji na rozrusznik w momęcie kiedy ma kręcić.Jak byścię obstawiali kostkę stacyjki to ori czy zamiennik ? z góry dzięki za pomoc.

Zbyszek T
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zbyszek T » 07 cze 2017, 06:45

kwadr Witam serdecznie wszystkich.
Otóż mam taki kłopot .Szyby mi działały a nagle przestały.Bezpiecznik cały.W przekaźniku pyta jak przyciskam guziczki..Dodam że wcześniej byłem u elektryka na demontażu alarmu .Moja 1,9 Tdi z 95 roku.

Awatar użytkownika
cinu77
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cinu77 » 12 cze 2017, 08:43

Witam .Problem znikł po przelutowaniu nóżek przekażnika pod nogami kierowcy (ten duży czarny prostokątny przekażnik, jest taki jeden)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lusterka, szyby, szyberdach.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl