[80 B4 all] Spryskiwacze szyby przedniej
[80 B4 all] Spryskiwacze szyby przedniej
Witam, problem mam ze spryskiwaczami szyby przedniej a mianowicie taki żę jak działają 2 ze strony kierowcy to od pasażera nie a jak przedmuchałem sprężonym powietrzem te od pasażera to działały ale za to od kierowcy bardzo słabo. Tak jak by ciśnienie było małe. Co zrobić żeby pryskało z 4 naraz ?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2007, 10:09 przez maryjann, łącznie zmieniany 1 raz.
witam ściągnij kolego wężyk od strony pasażera przytkaj go czymś i spróbuj, jak będzie ok zrób to samo od strony kierowcy być może tak jak mówi kolega masz śmiecia i go tak przepychasz,ja raz powyciągałem te rozpylacze porządnie wyczyściłem śmieci było tyle że nawet kompresor igły itp. nic nie dało, a jeśli to nic nie da to pompka.
Wiec wyciaglem ten wezyk dluzszy od pasazera i zaczolem psikac i sikalo z 2 dziur od kierowcy i z ruly, lecz po wlozeniu jej spowrotem juz tylko od kierowcy i lekko z 1 od pasazera.
Chyba mam zatkane te od pasazera dzwiurki lecz jak je przeczyscic ? jak wyciagnac ten spryskiwacz od pasazera z maski ? zebym go mugl dokladnie przeczyscic ? lub bez wyjmowania jak go wyczyscic ?
Chyba mam zatkane te od pasazera dzwiurki lecz jak je przeczyscic ? jak wyciagnac ten spryskiwacz od pasazera z maski ? zebym go mugl dokladnie przeczyscic ? lub bez wyjmowania jak go wyczyscic ?
Spróbuj wyrwać ze szczotki drucianej jeden "włos" i za jego pomocą przetkać spryski. Wciskając go od strony wylotu. Metoda sprawdzona w ekstremalnych przypadkachAcha dzieki za pomoc, po sylwestrze rozbiore je i w domu pięknie wyczyszczę, i wtedy jak nie bedą działały wszystkie to nową pompke zamontuje
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zafunduj autu, jedną noc w ciepłym garażu i powinno być po problemiebendzi40 pisze:witam
mam problem
kupiłem audi spryski działały ale teraz jest mróz i nie działaja,chyba był wlany letni plyn,
a ja myślałem że jest pusto i dolałem do pełna zimowego.
słychać że pompa chodzi ale chyba płyn zamarzł w spryska i przewodach :oops:
dzięki za jakieś rady
kolego mi tez wczesniej zamarzly spryskiwacze wiec zagotowalem wode i poszedlem do auta, polalem po spryskiwaczach oraz nalalem troszke do zbioniczka poniewaz byl prawie pusty od razu wszystko sie udroznilo wypryskalem wtedy ta wode co wlalem i uzupelnilem do pelna zimowym plynem Tylko ze teraz moze byc z tym problem poniewaz temperatura na minusie nie jest mala i ta wode moze zamarznac zanim doniesiesz ale zawsze mozna sprobowac zrobic to szybko