[B3 1.8 PM] Interfejs diagnostyczny
[B3 1.8 PM] Interfejs diagnostyczny
Witam,
mam króciutkie pytanie. Czy ten oto interfejs:
http://allegro.pl/obd2-obd1-audi-80-90- ... 50606.html
dogada się z moim silnikiem? Mam problemy z benzyną i chciałbym sprawdzić, czy komputer mi nie sypie błędami.
Dzięki z góry
mam króciutkie pytanie. Czy ten oto interfejs:
http://allegro.pl/obd2-obd1-audi-80-90- ... 50606.html
dogada się z moim silnikiem? Mam problemy z benzyną i chciałbym sprawdzić, czy komputer mi nie sypie błędami.
Dzięki z góry
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Jarku to wiem, a da się to jakoś rozpoznać tak rzutem oka jak to się mówi, czy nie?Jarewa pisze:Po pierwsze to przed miało monojetronic a po monomotronic
czyli rzut oka na vin powinien wyjaśnić sprawęJarewa pisze: podejrzewam ze jak zawsze z dniem roku modelowego czyli produkcja jakoś po czerwcu-lipcu.
Sprawdzę to u kolegi bo że na to wcześniej nie wpadłem to aż się dziwię.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Technicznie vin lata produkcji ZZZZA8x"M" po drugie róznica między monojetronic a monomotronic to różnica w aparacie zapłonowy przed miał gruszkę podciśnieniowa a monomotronic już elektroniczny przyspieszacz konta zapłonu. Cewka zapłonowa inna nie okrągła tylko wyglądem jak ABT/ABK.
Po drugie Piotrku jak to kolega i miałby ten nowszy sprawdź u niego jak działa program "monoscan" vr 1.0 i 2.3
Po drugie Piotrku jak to kolega i miałby ten nowszy sprawdź u niego jak działa program "monoscan" vr 1.0 i 2.3
- Pieterb
- Forum Audi 80
dzięki, jak się nadarzy okazja obadam temat dokładniejJarewa pisze:Technicznie vin lata produkcji ZZZZA8x"M" po drugie róznica między monojetronic a monomotronic to różnica w aparacie zapłonowy przed miał gruszkę podciśnieniowa a monomotronic już elektroniczny przyspieszacz konta zapłonu. Cewka zapłonowa inna nie okrągła tylko wyglądem jak ABT/ABK.
- Pieterb
- Forum Audi 80
Pagon666, no jakbyś poczytał kilka tematów nie tylko ten to byś wiedział że podobno niektóre PM'y się da. Piszę że podobno bo mi się żadnego nie udało.
a skasować błędy to można i aku odpiąć i nie męczyć się z vagiem
no to pomyśl co to może daćPagon666 pisze:Co to da jeżeli go podłącze?
nie bardzo rozumiem w co tam chcesz ingerować?Pagon666 pisze:Będę mógł jakoś zaingerować w skasowanie błędów, jakie błędy mogą występować w tym samochodzie i co da ich skasowanie?
a skasować błędy to można i aku odpiąć i nie męczyć się z vagiem