[B3 1.6 RA/SB] Problem z piszczeniem podczas jazdy
[B3 1.6 RA/SB] Problem z piszczeniem podczas jazdy
Panowie mam problem z piszczeniem podczas chamowania, nie wiem co z tą piszczałką się dzieje czy może to wina jakiegoś zwarcia czy coś innego, ostatnio zaczął piszczeć nawet przy jeździe np jak skręcę w prawo, a na początku piszczy po odpaleniu , sam już nie wiem co to jest.szukałem ale nie mogê znaleźć nic podobnego.
Piszczy tak jak by z pod oslony przy nogach , jest to dzwiek podobny do tego jak by drzwi byly otwarte , jak odpalam jest taki dluzszy dzwiek po odpaleniu, a potem np. Jak sie bardziej rozpedze to przy hamowaniu jest taki dluzszy przestaje gdy dodam gazu ale nie wiem czy to po doladowaniu aku przestaje czy dlaczego;/
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Czasem też przekaźnik od kierunkowskazów potrafi piszczeć przy pewnej awarii włączników zespolonych.
A ja bym proponował zacząć diagnozę od odpięcia niebieskiego kabla z alternatora choć w dieslu trochę trudno. Więc nie wiem czy nie lepiej zdjąć półkę nad nogami kierowcy i odłączyć moduł kontroli ciśnienia oleju. A dalej brzęczyk od świateł.
Może liczniki masz wsadzone od B4 to też one czasem potrafią zapiszczeć wsadzone do B3 bo tam moduł ciśnienia oleju jest wbudowany w licznik i w B3 nie będzie podłączony pod czujniki ciśnienia oleju.
A ja bym proponował zacząć diagnozę od odpięcia niebieskiego kabla z alternatora choć w dieslu trochę trudno. Więc nie wiem czy nie lepiej zdjąć półkę nad nogami kierowcy i odłączyć moduł kontroli ciśnienia oleju. A dalej brzęczyk od świateł.
Może liczniki masz wsadzone od B4 to też one czasem potrafią zapiszczeć wsadzone do B3 bo tam moduł ciśnienia oleju jest wbudowany w licznik i w B3 nie będzie podłączony pod czujniki ciśnienia oleju.