[80 b4 1.9 tdi 95r] Problem z czujnikami abs i komunikacją
[80 b4 1.9 tdi 95r] Problem z czujnikami abs i komunikacją
Witam, Panowie zwykle wystarczyło mi przeczytanie wiadomosci innych, by rozwiązać swoje problemy z moją niunia.Niestety problem ktory ja mam nie pojawił się w żadnym poście. Po odpaleniu auta kontrolka abs-u gasnie, ale podczas jazdy, np. dojezdzajac do skrzyzowania słychać pompę abs i czuc drzenie pedału,a potem zaświeca się kontrolka. Podłączenie pod vaga(mam viakena, ale potrafię tylko podstawowo klikac i obsługiwać go) wykazuje błąd 597, a gdy chcę wejść w bloki pomiarowe, to wyskakuje error, zamiast np predkosci na poszczegolnych kołach(np w audi a3 8l sprawdzalem i na pozycji 001 pokazywało, a w mojej wyskakują czerwone napisy że niema takiegop bloku czy cos).Czujniki wcisłem do konca, a wience czyściłem przy wymianie łożysk w piastach.Niewiem czy coś zrobiłem żle, czy moze zły sterownik jest, albo zle zakodowany. Proszę o pomoc.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wabi1, no niestety tak jak pisze Jarewa, chodź chyba można by próbować jeszcze miernikiem sprawdzić rezystancję czujników gdzieś ktoś podawał na forum jakie mają być wartości, trzeba by poszukać. No i trzeba by sprawdzić czy aby na pewno takie same przeguby znaczy taka sama ilość zębów i czy odległości czujników od koronki jest taka sama bo to też ważne.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z