Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Zawieszające się ssanie / obroty.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Astronis96

[B4 2.0 ABK] Zawieszające się ssanie / obroty.

Post autor: Astronis96 » 21 kwie 2017, 15:39

Witam, obroty falowały na benzynie...przy odpalaniu ssanie wynosiło ponad 1 tys, ładnie schodził i falowały.Na gazie równo chodził, ale mniejsza z tym.Wymieniłem przekaznik nr 30, obroty na benzynie chodziły równo - pomogło, na gazie też, bez zmian...ale, ssanie wynosi 2 tys, i opada dłużej na zimnym, niż wcześniej, ale zaraz chodzi równo jak trzeba.Jadę rano, jest tak jak pisze.Odpalam po pracy, ssanie wynosi 2tys, i nie schodzi, i tak auto aż do domu na luzie chodzi, poniżej 2tys nie zejdzie.Wrzucę na luz, 2 tys i wyje...Jak już jestem praktycznie przy domu, to obroty schodzą na takie, jakie powinny być, i auto się uspokaja.

Znalazłem stary post, i mam identycznie, jak ten użytkownik, cytuję.

"Witam!
O obrotach było już wiele ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój. Problem polega na tym, że czasami po przejechani kilku kilometrów obroty na luzie nie schodza ponizej 1400. Tak sobie trzyma cały czas. Sytuacja sie poprawie gdy zgasze auto, postoi troche i ostygnie, po ponownym odpaleniu obroty na luzie sa ok. Obroty zawieszaja sie na benzynie i na gazie. Może ktoś wie jak temu zaradzic :?:"

Tylko u mnie zawiesza się na równych 2 tys.Również, na PB+LPG.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2017, 16:07 przez Astronis96, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 21 kwie 2017, 16:06

Astronis96, jesteś już trochę na forum by wiedzieć że tag jest wymagany _uwaga

po 2 opisywałeś już kilka problemów ze swoim abk i podejrzewam że te problemy są ze sobą powiązane - a wystarczy że przepustnica będzie trochę podparta o czym zresztą też wspominałeś coś jak dobrze pamiętam a sterownik nie przejdzie w tryb sterowania wolnych obrotów. I właśnie między innymi wówczas takie cyrki wychodzą.

Astronis96

Post autor: Astronis96 » 21 kwie 2017, 16:07

Sorry, zagapiłem się i poprawiłem.

Awatar użytkownika
Kubas95
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubas95 » 25 kwie 2017, 22:47

Jak masz możliwosć podmień wtryskiwacz rozruchowy. Może on leje. Tylko troche dziwne że utrzymuje te obroty. Rzeczywiście cyrki mogą być z przepustnicą...

Astronis96

Post autor: Astronis96 » 01 maja 2017, 10:29

Przeczyściłem silniczek krokowy i jak na razie się poprawiło, ani razu nie zawiesiło i chodzi poprawnie, ale na jak długo, to nie wiem okok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl