[B4 Cabrio 2.3] brak ciegna pokrywy dachu
[B4 Cabrio 2.3] brak ciegna pokrywy dachu
Witam.posiadam cabrio z manualnie skladanym dachem,jednak nie mam linki (ciegna) zwalniajacego pokrywy dachu. Otwieram dach za pomoca imbusow pod klapkami przy pokrywie. Moglbym prosic o numer katalogowy tego ciegna? Ewentualnie jak to ciegno dokladnie sie nazywa? I o informacje jak je zamontowac? Szukalem na internecie, dzwonilem do salonu/serwisu audi ale koles nie lapie w ogole o co mi chodzi. Jedy ie nr katalogowy by mnie uratowal
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
davidslr, przecież jest etka ;- ) proszę https://ifinterface.com/page/page3.php - klikasz carprog2 i heja
Bo ja powiem szczerze nie bardzo wiem o jakie cięgno chodzi.
Bo ja powiem szczerze nie bardzo wiem o jakie cięgno chodzi.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
To pewnie wyrwał nie bez przyczyny, bo pewnie nie działało i dusił aż rozdusił.
Do tego jest sterownik (pod tylną kanapą), który sprawdza czy bagażnik jest zatrzaśnięty dalej "zasuwa" go i dopiero odblokowuje pokrywę. Nie mówiąc o tym, że sprawdza czy samochód się nie porusza.
Do tego jak dobrze kojarzę to nie ma żadnej diagnostyki przez vag więc trzeba by mieć schematy albo drugi samochód do pomierzenia sygnałów i porównania co jest zepsute w twoim. Pewnie lubią tam się łamać wiązki klapy bagażnika jak w sedanach czy nawet zamek klapy.
Chyba można sobie zrobić przyciski do otwierania tej pokrywy na krótko, bo gdzieś widziałem filmik jak to ktoś zrobił bo to jest sterowne podobnie jak siłownik elektrycznego centralnego zamka.
Do tego jest sterownik (pod tylną kanapą), który sprawdza czy bagażnik jest zatrzaśnięty dalej "zasuwa" go i dopiero odblokowuje pokrywę. Nie mówiąc o tym, że sprawdza czy samochód się nie porusza.
Do tego jak dobrze kojarzę to nie ma żadnej diagnostyki przez vag więc trzeba by mieć schematy albo drugi samochód do pomierzenia sygnałów i porównania co jest zepsute w twoim. Pewnie lubią tam się łamać wiązki klapy bagażnika jak w sedanach czy nawet zamek klapy.
Chyba można sobie zrobić przyciski do otwierania tej pokrywy na krótko, bo gdzieś widziałem filmik jak to ktoś zrobił bo to jest sterowne podobnie jak siłownik elektrycznego centralnego zamka.