Witam serdecznie. Poniżej opisuję szczegółowo problem jaki występuje w moim samochodzie.
Opis:
brak reakcji szyby kierowcy na naciśnięcie przycisku opuszczania lub podnoszenia, słychać tykanie w przekaźniku
Wypróbowane metody naprawy:
sprawdzenie przycisku - przycisk dobry (działa po podłączeniu do innej szyby)
silnik napędzający szybę kierowcy sprawdzony na krótko reaguje (dół/góra bez problemu)
kostka przychodząca do przycisku sprawdzona miernikiem (wszystko pasuje tak jak i na pozostałych kostkach)
włożony inny przekaźnik od sterowania szybami (niestety problem nadal występował, czyli mój przekaźnik dobry bo u kolegi działa normalnie)
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu a na pewno się odwdzięczę
[B4 1.9 1Z] Brak opuszczania/podnoszenia przedniej szyby kie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Posprawdzaj na podłączonej kostce do przycisku bo jeśli kabel gdzieś się przełamał i złapał wilgoci to bez obciążenia ta wilgoć będzie przewodzić prąd a miernik nie obciąży obwodu.cezars pisze:kostka przychodząca do przycisku sprawdzona miernikiem (wszystko pasuje tak jak i na pozostałych kostkach)
Możesz też sprawdzić żarówką czy będziesz miał napięcie między środkowy poprzecznym a jednym i drugim skrajny,
Jutro bądź pojutrze posprawdzam. A mam jeszcze jedno pytanie: czy ta puszka może być odpowiedzialna za mój problem:maciek889 pisze:Posprawdzaj na podłączonej kostce do przycisku bo jeśli kabel gdzieś się przełamał i złapał wilgoci to bez obciążenia ta wilgoć będzie przewodzić prąd a miernik nie obciąży obwodu.cezars pisze:kostka przychodząca do przycisku sprawdzona miernikiem (wszystko pasuje tak jak i na pozostałych kostkach)
Możesz też sprawdzić żarówką czy będziesz miał napięcie między środkowy poprzecznym a jednym i drugim skrajny,
https://goo.gl/photos/5KURsua5WxT7dg98A
Witajcie.
Niestety po sprawdzeniu po kolei każdego z przewodów i modułu mpw-4 nadal, które okazały się być sprawnymi nadal nie działa mi opuszczanie i podnoszenie szyby kierowcy.
Czy ktoś może byłby w stanie udzielić mi jakiś dodatkowych pomysłów?
PS. Czy dałoby ewentualnie rade jakoś połączyć tę szybę np. z szybą pasażera i po naciśnięciu otwierania szyby pasażera z przodu otwierały by się oby dwie szyby naraz?
[ Dodano: 2018-04-08, 12:18 ]
Ponawiam prośbę o pomoc w znalezieniu rozwiązania mojego problemu?
Wymieniłem wczoraj przekaźnik na inny sprawny i niestety dalej szyba się nie otwiera. Zaznaczam, że na krótko silnik szyby działa prawidłowo.
Niestety po sprawdzeniu po kolei każdego z przewodów i modułu mpw-4 nadal, które okazały się być sprawnymi nadal nie działa mi opuszczanie i podnoszenie szyby kierowcy.
Czy ktoś może byłby w stanie udzielić mi jakiś dodatkowych pomysłów?
PS. Czy dałoby ewentualnie rade jakoś połączyć tę szybę np. z szybą pasażera i po naciśnięciu otwierania szyby pasażera z przodu otwierały by się oby dwie szyby naraz?
[ Dodano: 2018-04-08, 12:18 ]
Ponawiam prośbę o pomoc w znalezieniu rozwiązania mojego problemu?
Wymieniłem wczoraj przekaźnik na inny sprawny i niestety dalej szyba się nie otwiera. Zaznaczam, że na krótko silnik szyby działa prawidłowo.