[ALL]Przekładka silnika 1.8T do Audi 80 - FAQ
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tylko jeśli tam jest opisane jakieś wykorzystanie bezpiecznika na dołączonego na kablu, który występował tylko w ABT to wtedy trzeba będzie go dołożyć ale chyba jest opisane gdzie należy go wpiąć.
Tam jest zasilanie cewki z dodatkowego bezpiecznika (podłączenie czarno-niebieskiego z czerwonej kostki), który oryginalnie idzie z pinu B15. W NG idzie prosto na cewkę bez bezpiecznika prosto z B15 (przynajmniej wg. tego schematu co wyżej podałem).
Tam jest zasilanie cewki z dodatkowego bezpiecznika (podłączenie czarno-niebieskiego z czerwonej kostki), który oryginalnie idzie z pinu B15. W NG idzie prosto na cewkę bez bezpiecznika prosto z B15 (przynajmniej wg. tego schematu co wyżej podałem).
Odczep całkiem linke gazu od przepustnicy i spróbuj odpalić po bzyczeniu.Przemo95 pisze:Załatwiłem drugi sterownik i dalej cisza auto nie odpala, na kompie błędów brak
W moim przypadku linka za mało wystawała i przepustnica była lekko uchylona przez co
nie mogła przeprowadzić poprawnie adaptacji i silnik odpalał na 1 sek.
Odłączyłem całkiem linkę , poczekałem aż adaptacja się skończy i bruummm . Odpaliła ;p
Później skróciłem pancerz linki tak aby miała odpowiednią długość i śmigam tak już prawie rok
Daj znać czy pomogłem ;p
- thechriskpl
- Forum Audi 80
Ja zostawiłem od 2.3JakiBoY pisze:To znowu ja. Lewa łapa kierowcy ma oznaczenie 8A0
199 307c więc zostaje w samochodzie prawa od aeb'a pewnie do przeróbek. Pytanie mam odnośnie poduszek do tych łapek. Oryginalne od ABK rozpadły się w mak i teraz nie wiem czy zamawiać takie same czy są jakieś lepsze od czegoś innego.
Panowie czy wystaczy, że ze sterownika z AEB wyleci immo? Bo nie wiem czy immo zostało nieprawidłowo wywalone ze sterownika czy coś mi jeszcze blokuje w starej instalacji. Auto odpala i po sekundzie gaśnie.
Pacjent 2.3 NG
- thechriskpl
- Forum Audi 80
Pomogłeś!!!!FelipeB4 pisze:Odczep całkiem linke gazu od przepustnicy i spróbuj odpalić po bzyczeniu.Przemo95 pisze:Załatwiłem drugi sterownik i dalej cisza auto nie odpala, na kompie błędów brak
W moim przypadku linka za mało wystawała i przepustnica była lekko uchylona przez co
nie mogła przeprowadzić poprawnie adaptacji i silnik odpalał na 1 sek.
Odłączyłem całkiem linkę , poczekałem aż adaptacja się skończy i bruummm . Odpaliła ;p
Później skróciłem pancerz linki tak aby miała odpowiednią długość i śmigam tak już prawie rok
Daj znać czy pomogłem ;p
Przemo95 spróbuj jeszcze podłączyć pompę na krótko;)
- JakiBoY
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Inny
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 1,8 AEB
- Kontakt:
Flansze przy skrzyni w środku maja różnej grubości walki z wielorowkiem.skwaromir pisze:Nie wysyła mi wiadomości więc odpowiem tutaj.
Na zewnątrz różnią się średnicą i śrubami mocującymi przeguby wewnętrzne do owych flansz skrzyni.
półosie ogólnie są rożnej długości. te od skrzyni z 1.8 sa dłuższe od tych z abk. Chociaz skrzynia wygląda tak samo może et flansz jest rożne lub skrzynia razem z silnikiem są bardziej odsunięte względem tego jak stal abk przez co półosie muszą być dłuższe.
Nie wiem wszystko jest zagadka
Na te chwilę odważnie pozamieniałem przeguby zewnętrzne.
Zostawiłem wewnętrzne bo te pasują mi do flansz jak już wcześniej wspomniałem.
giry tez od 1.8 a na końcu, również wspomniane juz wcześniej przeguby od abk z pasującym abs'em.
Zawszę pozostaje szukanie gir od ACE lub NG bo akurat te mam na wymiar moich flansz.
Ale znalazłem w worku po ziemniakach tylko jedną szkite i to od ADR i nie wiem nawet czy by pasowała tak jak ACE.
Na te chwile musi wystarczyć i póki nie wsadzę silnika i nie podepnę półosi nie dowiem się czy to zda egzamin.
Na zdjęciu hybrydy przeze mnie stworzone
- thechriskpl
- Forum Audi 80
- thechriskpl
- Forum Audi 80
- thechriskpl
- Forum Audi 80