Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[80 B4 1Z 1.9TDI] Problem ze wskazaniem poziomu paliwa !

Awatar użytkownika
joandaw
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: joandaw » 13 sty 2012, 23:55

Żarówki masz wkładane i przekręcane zmień od razu na ledy
http://allegro.pl/zarowka-led-r5-mini-b ... 47379.html
przeczyść styki na śrubkach z tyłu w liczniku za wskaźnikiem jak nie pomoże to bym sprawdził pływak wyciąg go przesuń do ful i czy sie podniesie bo może w nim być przyczyna ;-) Jak nie to drugi licznik na podmiankę do sprawdzenia ;-)

tHe_BikSs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tHe_BikSs » 20 sty 2012, 22:13

witam ponownie, wczoraj zrobiłem tak jak opisałes i niestety zadnych zmian przeczysciłem wszystko tak jak byc powinno ale doszedłem do tego ze licznik chyba był rozbierany,na płytce od strony wskaźnika temp. na dwóch śrubkach a właściwie pod nimi były podkładki natomiast od strony wskaźnika paliwa nie było ani jednej, a do tego wszystkie śrubki które są do okoła obudowy były spiłowane na płaski śrubokret a normalnie powinien byc torks(mała gwiazdka) zostaje chyba zamiana licznika lub sprawdzenie pływaka. Chyba ze macie jakis pomysł?

spamki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: spamki » 13 lip 2017, 15:42

Hejka. Mam problem z pływakiem - ale to nie takie istotne ile, kiedy i jak mi wskazuje. Chodzi mi o to, czy spotkał się ktoś z zastąpieniem pływaka z A80 1Z (z racji tego, iż nie ma zamienników i nowych oryginałów) na pływak z A4 i jego dostosowaniem do A80? Oczywiście wiem, iż sama wymiana pływaka na pływak z A4 nic nie da, trzeba to jeszcze jakoś elektronicznie porzeźbić. Spotkaliście się z czymś takim? Jest to w ogóle praktykowane? Nie chodzi mi o samo szybsze wstawanie poziomu paliwa, tylko o to by obejść brak części nowej do A80 na rynku. Pytam o to, gdyż szlag mnie trafia, jak nie płytka wytarta, to blaszki nie dociskają płytki, są powyginane i haczą a nie chodzą płynnie, jeśli jest pływak na aledrogo, to zaś króćce uwalone itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl