Cześć.
Z racji tego, że trwa to chwilkę to proponuje sprawdzić szczelność i drożność odmy olejowej.
W mechanice raczkuje, ale miałem problem przerywania w ABT+LPG. Na zimnym praktycznie można by powiedzieć, że pracował na dwóch cylindrach, na LPG praca się wyrównywała ale niezależnie od sytuacji cały czas prychał w wydech. Po odłączeniu aku i zrobieniu adaptacji sytuacja na benzin poprawiała się i przez jakiś czas pracował tak samo na obu paliwach. Niezależnie od przeprowadzania adaptacji pierdział w wydech. ECU ogólnie miał problem wyregulować wolne obroty podczas adaptowania.
Dwa dni temu odłączałem aku zrobiłem adaptację, ale postanowiłem też się wziąć za dziurawą odmę, wymieniłem trójnik przy pokrywie klawiatury i gumowe łączenie dwóch rurek odmy. Same rurki przeczyściłem, bo były niedrożne. W środku pełno masła. Póki co silnik pracuje zauważalnie lepiej, popychacze nadal grają, jakieś inne dźwięki z silnika nadal słychać, ale nie przerywa mi tak jak wcześniej i nie prycha w wydech. Pech trochę, że robiłem adaptację i teraz nie jestem pewien czy na 100% pomogło czy problem wróci.
Wymienione gumy wyglądały tak.
Masła w odmie było tyle, że benzyna, którą czyściłem nie mogła się przebić.