Witam wszystkich
Od dłuższego czasu mam problem ze swoim ABK, a mianowicie męczy je dość częsta bolaczka, mianowicie - falowanie obrotów ;
sprawa ma się tak; został podmieniony krokowy, na 2 tygodnie było niemal idealnie ale później znowu zaczęły się cyrki z falowaniem, została podmieniona guma przepustnicy i dalej bez rezultatów..
Wkoncu wpadłem na pomysł żeby podpiąć auto pod kompa, wyskoczył błąd sondy lambda, w tym celu została zmieniona na sprawną lecz po odpaleniu problem pozostał wraz z błędem , który nie zniknął, z tego co wiem to pod sondę jest podpinane LPG, i tak myślę, czy gdzieś w tym kierunku nie szukać problemu, po wizycie w serwisie lpg gościu jednak wykluczył ta opcje co polecacie dalej robic/sprawdzić?
[B4 2.0 ABK] Nierówna praca silnika
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Lukas624, zacznij od wyeliminowania nie szczelności w dolocie znaczy ma jej nie być na 100%, sam guma od przepływki to za mało, zawór stabilizacji biegu jałowego niemal się nie psuje(czasem tylko przemyć wystarczy) tylko nie wiem po co to ludzie wymieniają.
I tylko mi nie pisz więcej że to krokowy
Powodów falowania abk jest sporo a najmniej robi je sonda z tego co ja zauważyłem.
Po za tym dodam że tematów sporo na forum także zapraszam do lektury
I tylko mi nie pisz więcej że to krokowy
Powodów falowania abk jest sporo a najmniej robi je sonda z tego co ja zauważyłem.
Po za tym dodam że tematów sporo na forum także zapraszam do lektury
Pomyślałbym jeszcze nad sprawdzeniem podciśnień, ewentualnie zdemontować układ dolotowy(filtr, przepływomierz wraz z przewodem idącym do przepustnicy i sprawdził czy jest różnica
P. S. Po odłączeniu przepływomierza wyskoczy kod usterki, proponowałbym zostawić podłączona wtyczkę i zabezpieczyć przed swobodnym poruszaniem się.
P. S. Po odłączeniu przepływomierza wyskoczy kod usterki, proponowałbym zostawić podłączona wtyczkę i zabezpieczyć przed swobodnym poruszaniem się.