[B4 2.0 ABT] Problem z praca silnika
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Na diagnostykę sie udaj, abt można zczytac moze tam coś będzie. Ale podejrzewam że tak już zostanie szkoda kasy i czasu na to jak na LPG idzie bez problemu to nie zawracaj sobie głowy i tak na PB nie będzie chodził jak w zegarku.
Po resecie zapomniałeś zrobić adaptacji. Czyli jazda na PB minimum 200km bez nawet dotknięcia włącznika LPG bo w sterowniku nie może być błąd.
Po resecie zapomniałeś zrobić adaptacji. Czyli jazda na PB minimum 200km bez nawet dotknięcia włącznika LPG bo w sterowniku nie może być błąd.
Aktualizuje
Została jedna rzecz która uprzykrza mi życie w tym samochodzie
Szarpanie na zimnym silniku już nie mam cierpliwości nie wiem o co chodzi
Jeden mechanik powiedział Mi ze czujnik halla jest walnięty wiec wymieniłem cały aparat zapłonowy palec Kopułka kable nowka z bosha zapłon ustawiony na 6 stopień
Komputer nic nie pokazuje nie wiem już gdzie szukać
Została jedna rzecz która uprzykrza mi życie w tym samochodzie
Szarpanie na zimnym silniku już nie mam cierpliwości nie wiem o co chodzi
Jeden mechanik powiedział Mi ze czujnik halla jest walnięty wiec wymieniłem cały aparat zapłonowy palec Kopułka kable nowka z bosha zapłon ustawiony na 6 stopień
Komputer nic nie pokazuje nie wiem już gdzie szukać
Szarpanie występuje za każdym razem rano jak samochod postoi po trasie godzinę i się schłodzi dokładnie wyglada to tak dodaje gazu trzymam go w jednej pozycji i nagle zaczyna go odcinać tak jak bym puszczał pedał ale trzymam go cały czas wciśniętego w tej samej pozycji za pare sekund jak się Podławi wraca i szarpie kiedy przejadę te 3km samochod zachowuje się normalnie