[B4 2.0 ABT] Wąż chłodnicy i "miejsce" na czujniki
[B4 2.0 ABT] Wąż chłodnicy i "miejsce" na czujniki
Witam
Potrzebuję pomocy. Cieknie mi po prawej stronie bloku (stojąc przodem do maski). Mam dwie możliwości.
Ktoś źle przyciął górny wąż chlodnicy i na dole obejma ledwo go łapie, ale bardziej wydaje mi się, że cieknie z miejsca łączenia "stelaża" na czujniki (szary i niebieski). Jest to możliwe? Jak to miejsce uszczelnić?
Potrzebuję pomocy. Cieknie mi po prawej stronie bloku (stojąc przodem do maski). Mam dwie możliwości.
Ktoś źle przyciął górny wąż chlodnicy i na dole obejma ledwo go łapie, ale bardziej wydaje mi się, że cieknie z miejsca łączenia "stelaża" na czujniki (szary i niebieski). Jest to możliwe? Jak to miejsce uszczelnić?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Na pierwszy rzut oka wygląda, że pasuje z ABK. Alledrogo. Ja zmieniłem cały bo wyszło, że miał mikropęknięcie plastiku i ciekło. Jak masz wżery na amelinium to musisz czymś posmarować zanim założysz. Jeżeli spod czujników to na allegro szukaj oring czujnika temperatury one są specjalnie grubsze bo w komplecie ich nie ma. A samego oringu tego dużego (037121687 pierscien uszczelniajacy 36X3,15) chyba nie opłaca się zmieniać lepiej cały plastik (oring w komplecie).
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z