[B4 ABT/ABK] Ustawianie rozrządu
058-109-281 nr
A co do zamówienia, to pytajcie w swoich oddziałach ASO.
Ja pisałem do <czesci@audicentrumwroclaw.pl>, w odpowiedzi dostałem takie informację:
"... część dostępna jest na zamówienia. W ciągu 48h magazyn centralny wyśle elementy do naszego oddziału. Warto zaznaczyć, że według stanów magazynowych w Polsce pozostało tylko 15 sztuk tejże części...."
A co do zamówienia, to pytajcie w swoich oddziałach ASO.
Ja pisałem do <czesci@audicentrumwroclaw.pl>, w odpowiedzi dostałem takie informację:
"... część dostępna jest na zamówienia. W ciągu 48h magazyn centralny wyśle elementy do naszego oddziału. Warto zaznaczyć, że według stanów magazynowych w Polsce pozostało tylko 15 sztuk tejże części...."
Proszę
Kod: Zaznacz cały
https://e-katalog.intercars.com.pl/#produkty/2218172019151-058_109_281-4---oe-vw-3.html
panowie keyser2 i eNn dajcie znac gdy zalozycie i czy pasuje ta sruba do waszych aut tzn do ABT glownie. Ja pisalem i maja taka srube w Rzeszowie na miejscu ale dopiero wybiore w piatek. Zwrot do 7 dni jakby cos nie pasowalo. A powiedzcie mi w jaki sposob to zrobicie ze wymienicie ta srube sciagacie calkiem pasek czy blokujecie jakos pasek i sciagacie napinacz. Pozdrawiam
[B4 2.0 ABK] ABK Rozrząd problem
Witajcie.
Tak jak w temacie mam problem ze ściągającym się paskiem rozrządu. Latam tak już ze 2 lata i drażni mnie to ostro. Pasek miał bicie ściągało go trochę i tarło mi jego krawędź od str chłodnicy, po wymianie szpilki na rolce i paska dodatkowo pasek zaczął się ścierać z góry po całości. I teraz mam pytanie... podobno pasuje rolka od 1.6/2.0e, czy mimo wszystko kupić cały drugi napinacz i zostawić ORI tak jak dala fabryka. Dolne koło pasowe wymienione, rolka INA.
Tak jak w temacie mam problem ze ściągającym się paskiem rozrządu. Latam tak już ze 2 lata i drażni mnie to ostro. Pasek miał bicie ściągało go trochę i tarło mi jego krawędź od str chłodnicy, po wymianie szpilki na rolce i paska dodatkowo pasek zaczął się ścierać z góry po całości. I teraz mam pytanie... podobno pasuje rolka od 1.6/2.0e, czy mimo wszystko kupić cały drugi napinacz i zostawić ORI tak jak dala fabryka. Dolne koło pasowe wymienione, rolka INA.
- Aleksander_PL
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Nie zawsze to pomaga. Ja wsadziłem znajomemu tą zwykła rolkę i pomogło na chwilę. Później wymieniłem go nówkę i to samo.
Tutaj jest cały długi temat o tym problemie: topics77/b4-abkabtrolka-prowadzaca-pask ... 15308.html
Tutaj jest cały długi temat o tym problemie: topics77/b4-abkabtrolka-prowadzaca-pask ... 15308.html
- Aleksander_PL
- Forum Audi 80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
ale nową dawałeś? czy używaną?Sados pisze:po wymianie szpilki na rolce
nie bardzo rozumiem jak może się ścierać od górySados pisze:po wymianie szpilki na rolce i paska dodatkowo pasek zaczął się ścierać z góry po całości.
tzn widziałem takie coś przy bardzo tanich paskach gdzie po 2-4 dniach już napisów nie było widać, dobry pasek czasem do końca potrafi mieć jesz ślady napisów na nim. To mówię ze swojego doświadczenia.
Ale ja bardziej podejrzewam że te kawałeczki tego szarpiącego się paska przyklejają się na niego od góry.