Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 1Z] Dławi się

ODPOWIEDZ
Filip189
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 1Z] Dławi się

Post autor: Filip189 » 02 lis 2017, 08:12

Witam klubowiczów :) Na wstępie wspomnę że szukałem na forum tematu który by mi pomógł lecz nic nie pasowało do mojego problemu. Od jakiegoś czasu miałem problem że podczas przyspieszania, co jakiś czas , najpierw sporadycznie później częściej samochód poprostu się dlawił, byłem przekonany że to filtr paliwa i że wcześniej czy później będę musiał go wymienić, któregoś razu kiedy wracałem do domu zgasł podczas jazdy, odpaliłem do znów podjechałem kawałek i zgasł na dobre, jakoś go dopchalem do domu. W domu za parę dni wymieniłem filtr paliwa wszystko fajnie odpalił, przejechałem z 500/600m i zgasł, próby odpalenia na nic. Liczę na waszą pomoc moje pomysły się wyczerpały, ale wiem że tu zawsze się ktoś znajdzie kto wie co można zrobić :) ps. Dodatkowe informacje podeśle wieczorem jak wrócę z pracy pps. Filtr powietrza też sprawdziłem
Ostatnio zmieniony 02 lis 2017, 22:09 przez Filip189, łącznie zmieniany 2 razy.

szczepanek1313
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szczepanek1313 » 02 lis 2017, 11:08

trzeba zaczac odwpiecia vaga ale podejrzewam ze nastawnk do czyszczenia i pytanie ktory masz nastawnik mes czy hdk bo jak jest mes to moga zaczac sie schody,,, jak by cos mam taki niepotrzebny:)

MIRON DKL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIRON DKL » 02 lis 2017, 18:03

Powietrza w przewodach paliwa nie było?

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 02 lis 2017, 19:15

MIRON DKL pisze:Powietrza w przewodach paliwa nie było?
Od powietrza nigdy ci nagle nie zgasnie ,zawsze wczesniej przestaje reagować na gaz ...takie rzeczy jak nagłe zgasnięcie po puszczeniu gazu dzieją się w zasadzie tylko przy nastawniku potencjometrycznym ,jak ECU traci odczyt ze scieżek ...ewentualnie przy indukcyjnym jak ktoś podczas rozbierania "posmarkał " zamiast dobrze polutować i któryś "smark " puszcza.W przypadku kiedy gaśnie z winy nastawnika , zawsze jest błąd w pamieci ECU zwiazany z nastawnikiem ,więc dobrze jest podpiać vaga i odczytać błedy

Filip189
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Filip189 » 02 lis 2017, 21:06

W przewodach nie bylo powietrza, a samochód zgasł przed skrzyżowaniem właśnie jak puściłem gaz. A jeśli chodzi o tą nadstawkę to nie wiem jaką mam , średnio też wiem jak je odróżnić i ewentualnie wyczyścić, jutro po pracy postaram się go wyjąć i prześle wam zdjęcia , dziękuję za nakierowane co to może być jestem umówiony ze znajomym na podpięcie vaga jakoś w weekend poinformuje was o rezultatach i może sytuacja bardziej się naświetli ;-)

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 02 lis 2017, 21:34

Filip189 pisze:dziękuję za nakierowane co to może być jestem umówiony ze znajomym na podpięcie vaga jakoś w weekend poinformuje was o rezultatach i może sytuacja bardziej się naświetli ;-)
Skoro zgasł nagle po puszczeniu gazu ,to praktycznie ze 100% pewnością stwierdzam że masz nastawnik potencjometryczny .Jak po zdjęciu dekielka nie bedzie widac jakiegoś osadu na sciezkach , to niestety nie pomoże tu zadne czyszczenie ,bo sie po prostu zużył ,wytarły się sciezki i musisz szukać sprawnego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl