[B4 1.9 1Z] Dławi się
[B4 1.9 1Z] Dławi się
Witam klubowiczów Na wstępie wspomnę że szukałem na forum tematu który by mi pomógł lecz nic nie pasowało do mojego problemu. Od jakiegoś czasu miałem problem że podczas przyspieszania, co jakiś czas , najpierw sporadycznie później częściej samochód poprostu się dlawił, byłem przekonany że to filtr paliwa i że wcześniej czy później będę musiał go wymienić, któregoś razu kiedy wracałem do domu zgasł podczas jazdy, odpaliłem do znów podjechałem kawałek i zgasł na dobre, jakoś go dopchalem do domu. W domu za parę dni wymieniłem filtr paliwa wszystko fajnie odpalił, przejechałem z 500/600m i zgasł, próby odpalenia na nic. Liczę na waszą pomoc moje pomysły się wyczerpały, ale wiem że tu zawsze się ktoś znajdzie kto wie co można zrobić ps. Dodatkowe informacje podeśle wieczorem jak wrócę z pracy pps. Filtr powietrza też sprawdziłem
Ostatnio zmieniony 02 lis 2017, 22:09 przez Filip189, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Od powietrza nigdy ci nagle nie zgasnie ,zawsze wczesniej przestaje reagować na gaz ...takie rzeczy jak nagłe zgasnięcie po puszczeniu gazu dzieją się w zasadzie tylko przy nastawniku potencjometrycznym ,jak ECU traci odczyt ze scieżek ...ewentualnie przy indukcyjnym jak ktoś podczas rozbierania "posmarkał " zamiast dobrze polutować i któryś "smark " puszcza.W przypadku kiedy gaśnie z winy nastawnika , zawsze jest błąd w pamieci ECU zwiazany z nastawnikiem ,więc dobrze jest podpiać vaga i odczytać błedyMIRON DKL pisze:Powietrza w przewodach paliwa nie było?
W przewodach nie bylo powietrza, a samochód zgasł przed skrzyżowaniem właśnie jak puściłem gaz. A jeśli chodzi o tą nadstawkę to nie wiem jaką mam , średnio też wiem jak je odróżnić i ewentualnie wyczyścić, jutro po pracy postaram się go wyjąć i prześle wam zdjęcia , dziękuję za nakierowane co to może być jestem umówiony ze znajomym na podpięcie vaga jakoś w weekend poinformuje was o rezultatach i może sytuacja bardziej się naświetli
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Skoro zgasł nagle po puszczeniu gazu ,to praktycznie ze 100% pewnością stwierdzam że masz nastawnik potencjometryczny .Jak po zdjęciu dekielka nie bedzie widac jakiegoś osadu na sciezkach , to niestety nie pomoże tu zadne czyszczenie ,bo sie po prostu zużył ,wytarły się sciezki i musisz szukać sprawnegoFilip189 pisze:dziękuję za nakierowane co to może być jestem umówiony ze znajomym na podpięcie vaga jakoś w weekend poinformuje was o rezultatach i może sytuacja bardziej się naświetli