[B4 1.9 1Z] Zaworek zwrotny paliwa- Czy potrzebny?
[B4 1.9 1Z] Zaworek zwrotny paliwa- Czy potrzebny?
Otóż dzisiaj wymieniając filtr paliwa niechcący ułamałem zaworek zwrotny co jest na powrocie do zbiornika za filtrem paliwa. Tymczasowo połączyłem przewody bez zaworka i udałem się do sklepu żeby kupić drugi i tu było moje zdziwienie bo zażyczyli sobie 90zł za taki zaworek. I moje pytanie czy ten zaworek musi tam być? Czy zostawić połączone przewody bez zaworka i zapomnieć o nim? Szczerze nie spodziewałem się takiej ceny i szkoda mi pieniędzy na taki kawałeczek plastiku.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
To nie jest zaworek zwrotny jak myśli więszość ...kto nie wierzy niech sobie wyciągnie i sprawdzi jak sie zachowuje przy dmuchaniu w niego ... nawet bez wyciagania na logikę , jaki sens miało by zakładać zaworek zwrotny na powrocie ? ...żaden .To jest zaworek oporowy ,który teoretycznie ma wspomagać działanie "podgrzewacza " na powrocie .Praktycznie jest zbędny bo robi tylko niepotrzebny opór dla wracajacego do zbiornika paliwa ,a" podgrzewacz" działa tylko teoretycznieFishu pisze:dzisiaj wymieniając filtr paliwa niechcący ułamałem zaworek zwrotny co jest na powrocie do zbiornika za filtrem paliwa