Potrzebuję waszej pomocy.
Audi 2.8 V6 AAH 174KM po remoncie silnika, wymienione uszczelki, splanowane głowice, dotarte zawory, wyczyszczony z nagaru, świeży olej, nowe świece NGK, brak przebicia na kablach WN, nowy filtr powietrza, paliwa, nowe rolki, pasek rozrządu, czyli większy remont.
Problem jest taki, że autko nierówno chodzi (falowanie między 900 a 1000 obrotów), spalanie wzrosło, obojętnie jak jadę czy szybko czy wolno pali tyle samo (13) litrów, poruszam się po mieście.
Był podłączany pod komputer wskazało tylko przepływomierz i nic więcej, kupiłem używkę na allegro ( niestety oryginał do tego autka kosztuje 1200zł) i nic się nie zmieniło, ale już nie był na kompie z tym.
Pojechałem więc na analizator spalin, wyszło, że ma bogatą mieszankę...
Ja już ręce rozkładam bo nie wiem co mam robić żeby autko chodziło tak jak trzeba.
Robiłem testy, na zimnym silniku odłączyłem przepływomierz, autko odpaliło, ale na chwilę po czym za każdym razem gasło... Podłączyłem przepływkę z powrotem i odłączyłem silniczek krokowy, autko nie chciało w ogóle odpalić, od razu gasło, więc sądzę, że działa.
Przepływomierz odłączałem też podczas pracy, gasł...
Co zauważyłem, kiedy silnik jest już ciepły i odłączę przepływkę na zgaszonym silniku a następnie go zapalę to chodzi i to w miarę równo, ale też nie idealnie a jak tylko podłącze go z powrotem to zaczyna bardziej nierówno chodzić...
Odłączałem też sondy i nie widziałem żadnej różnicy w pracy silnika, czy zimny czy ciepły, bez znaczenia...
Proszę was o pomoc gdyż nie wiem co obwiniać, czy sondy czy przepływomierz...
Kupiłem nowe sondy NTK, ale nie wiem jak się dobrać do starych sond

Bądź jest ktoś z mazowieckiego i ma taki sam silniczek jak ja tyle, że sprawny i jest chętny się spotkać by zrobić przekładkę przepływki dla testu i pewności???
Bardzo proszę o pomoc

<buu>