[2.0 ABT] Montaż elektrycznej pompy wody
[2.0 ABT] Montaż elektrycznej pompy wody
Witam.
Chcę dołożyć do swojej 80 (2.0 ABT) dodatkową pompe elektryczną obiegu wody. Myślałem o tym żeby podłączyć ją do zapłonu. Pytanie czy ta pompa może działać cały czas? No i jaki bezpiecznik zastosować do tej instalacji?
Jeżeli ktoś już dokładal do swojego auta taka pompe to byłbym wdzięczny za porady.
Chcę dołożyć do swojej 80 (2.0 ABT) dodatkową pompe elektryczną obiegu wody. Myślałem o tym żeby podłączyć ją do zapłonu. Pytanie czy ta pompa może działać cały czas? No i jaki bezpiecznik zastosować do tej instalacji?
Jeżeli ktoś już dokładal do swojego auta taka pompe to byłbym wdzięczny za porady.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2017, 19:08 przez Heru, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Elektryczna pompa wody
zasadnicze pytanie po co ta dodatkowa pompa ?
Dzięki za cenne porady które w moim przypadku na nic się zdały. Odkąd kupiłem auto zawsze miałem problem ze słabym grzaniem w zimę. Przeczytałem już chyba miliony tematów na ten temat i chyba sprawdziłem już wszystko. U mnie parownik od LPG jest zaraz za pompą wody która ma łatwiej tłoczyć wodę na niego zamiast na nagrzewnice. Być może u mnie jest on źle umieszczony i stąd te problemy. W każdym bądź razie elektryczna pompa już jest zamontowana i grzeje tak że wysiedzieć nie idzie:)
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z