[b4 2.0 ABT] Modyfikacje - projekt hybrydy ABT+ABK
-
- Forum Audi 80
[2.0 ABT] - Czy tłok od ABK może być ?
Przepraszam za złotą łopatę, ale mam właśnie problem, który być może uda się rozwiązać w tym temacie..
Otóż robię "remont" swojej B4, i potrzebuję tłoka najlepiej używanego.
Ku mojemu zdziwieniu, znaleźć go to jest na prawdę wyczyn, gdyż szukam go ponad dwa tygodnie, robota u mnie stoi ponieważ tłok który wyjąłem jest tak przejarany że aż się trochę nadłamał. Na wszystkich złomach mówią mi "Panie, albo cały silnik albo wcale", w sklepach towar niedostępny, na internecie także...
Tutaj prośba, czy ma ktoś sprzedać taki tłok na zbyciu ? Widzę że robicie jakieś eksperymenty z tym sprężaniem więc może pomożecie
Ewentualnie jak myślicie może w ostateczności założę od ABK ? (te akurat są dosyć dobrze dostępne o ironio)
Czy jeśli już zakładać od ABK to chyba wszystkie 4 ?
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam
Otóż robię "remont" swojej B4, i potrzebuję tłoka najlepiej używanego.
Ku mojemu zdziwieniu, znaleźć go to jest na prawdę wyczyn, gdyż szukam go ponad dwa tygodnie, robota u mnie stoi ponieważ tłok który wyjąłem jest tak przejarany że aż się trochę nadłamał. Na wszystkich złomach mówią mi "Panie, albo cały silnik albo wcale", w sklepach towar niedostępny, na internecie także...
Tutaj prośba, czy ma ktoś sprzedać taki tłok na zbyciu ? Widzę że robicie jakieś eksperymenty z tym sprężaniem więc może pomożecie
Ewentualnie jak myślicie może w ostateczności założę od ABK ? (te akurat są dosyć dobrze dostępne o ironio)
Czy jeśli już zakładać od ABK to chyba wszystkie 4 ?
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 lis 2017, 19:07 przez Elaskawski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
Dziękuję za odpowiedź, widziałem tą giełdę tylko nowi użytkownicy nie mogą tam tworzyć tematówPieterB pisze:Elaskawski, nasze forum to nie śmietnik i posty typu kupię mają swój dział, zwany autogiełdą i tylko tam takie posty są możliwe.
To są dwa zupełnie różne tłoki(denko tłoka jest inne) możesz sobie porównać na fotkach i nie wsadzisz jednego z abk a resztę z abt.
A czy wszystkie 4 tłoki od ABK dałoby radę wsadzić ?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
wiem o tym i jest to zrobione nie bez powodu.Elaskawski pisze:Dziękuję za odpowiedź, widziałem tą giełdę tylko nowi użytkownicy nie mogą tam tworzyć tematów
przeczytaj ten temat a zrozumiesz z czym kolega walczył by to mu chodziło.Elaskawski pisze:A czy wszystkie 4 tłoki od ABK dałoby radę wsadzić ?
-
- Forum Audi 80
Czyli nie da się, nie mam ochoty na gimnastykę tylko pytałem czy się da włożyć i już.PieterB pisze:wiem o tym i jest to zrobione nie bez powodu.Elaskawski pisze:Dziękuję za odpowiedź, widziałem tą giełdę tylko nowi użytkownicy nie mogą tam tworzyć tematów
przeczytaj ten temat a zrozumiesz z czym kolega walczył by to mu chodziło.Elaskawski pisze:A czy wszystkie 4 tłoki od ABK dałoby radę wsadzić ?
Dzięki za pomoc, chociaż bardzo starałeś się nie pomagać..
[ Komentarz dodany przez: PieterB: 2017-11-20, 21:34 ]
Bo wsio pisze na pierwszej stronie tego tematu, że tłoki są inne. A Ty chciałeś tylko napisać post typu kupię - owijając w bawełnę. I zrobiłeś to z premedytacją.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Silnik: 2.0 ABT
Re: [b4 2.0 ABT] Modyfikacje - projekt hybrydy ABT+ABK
Dobra to ja odgrzeje tego kotleta hybrydy ABT+ABK
mianowicie sam u siebie przerobiłem tak samo silnik i o dziwo nie mam spalania stukowego a moze to i dlatego tez ze na zamowienie poszła grubsza ile mozna uszczelka pod glowicę , 1.95 mm dodatkowo gora tlokow z lekka tez podebrana .
Puki co silnik zrobil ok 600 km i niema problemow fakt jest o wiele zwawszy i jeżdze na benzynie zamiast na lpg .
Testujemy , Docieramy a pozniej mam zamiar to dac na hamownie gdyż umnie tez mono i jest od a6c4 AAE i troche powiekszene kanały iraz wygładzone.
Pozdro.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100075974617179
mianowicie sam u siebie przerobiłem tak samo silnik i o dziwo nie mam spalania stukowego a moze to i dlatego tez ze na zamowienie poszła grubsza ile mozna uszczelka pod glowicę , 1.95 mm dodatkowo gora tlokow z lekka tez podebrana .
Puki co silnik zrobil ok 600 km i niema problemow fakt jest o wiele zwawszy i jeżdze na benzynie zamiast na lpg .
Testujemy , Docieramy a pozniej mam zamiar to dac na hamownie gdyż umnie tez mono i jest od a6c4 AAE i troche powiekszene kanały iraz wygładzone.
Pozdro.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100075974617179
- przemas138
- Forum Audi 80
A ja mam takie pytanie czy głowica z abt podejdzie pod abk? Fotki z początku tematu niestety już nie dzialają
- Krzysiek 84
- Junior Admin
Nie podejdzie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
A skąd ta pewność?
- przemas138
- Forum Audi 80
Sprawa wygląda tak że kupiłem drugi słupek, ale przed montażem wzielem go na stół, żeby zrobić mu remont. Panewki ,pierscienie ,uszczelnienia itp. No i jak się okazało nie ma natrysków na denka tłoków. Więc po tym domyśliłem się że to ABT , a głowica właśnie wygląda normalnie na ABK, bo ma kanały ssące właśnie takie jajowate ,podebrane u góry na wtrysk a z tego co patrzyłem po internetach głowice od ABT chyba mają takie bardziej okrągłe kanały. O tyle też dziwne , emze nikt przedemną raczej nic tam nie modził, bo uszczelka pod głowicą jeszcze oryginalna była z wybitym rocznikiem 95 jak cały słupek i że znaczkiem audi.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Głowice podejdą tylko z całym osprzętem, Choć w stronę się da głowica abk osprzęt abt co nie zmienia faktu że to fuszerka bo nie będzie podgrzewanego kolektora. To w drugą stronę głowica ABT osptrzęt ABK jest niemożliwe.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
Sprawdzam w etce i to dziwnie ma opisane.
Podaj numer OEM glowicy.
Podaj numer OEM glowicy.