[B4 1.9 1Z] metaliczny rezonans miedzy 1200 a 1600 obrotów
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[B4 1.9 1Z] metaliczny rezonans miedzy 1200 a 1600 obrotów
Witam. Panowie mam od kilku dni problem z trudnym do zlokalizowania dźwiękiem. Podczas jazdy między 1200 a 1600 obrotów pojawia się bardzo denerwujący rezonans jak by coś nie było dokręcone. Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się że ten dźwięk pojawił się po wymianie kół na zimowe. Wcześniej były sytuacje gdzie także od czasu do czasu było słychać te wibracje ale bardzo rzadko i przez krótki czas a teraz na okrągło w tym przedziale obrotów. Odkręciłem półkę nad nogami kierowcy ale tam wszytko jest dokręcone. Pod maska też nie ma żadnych luzów. Zastanawiam się czy może tak wibrować sprężyna i przenosić ten hałas do wewnatrz? Tylko o dziwo na zewnątrz nic nie słychać tylko w kabinie.
Dźwięk ten nagrałem i może dzięki nagraniu ktoś coś wymyśli. Najlepiej słychać od 14 sekundy.
Dźwięk ten nagrałem i może dzięki nagraniu ktoś coś wymyśli. Najlepiej słychać od 14 sekundy.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2015, 18:43 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Dziś trochę pogrzebałem przy tym i jestem pewny na 100% że odgłos pochodzi od lewego koła. Jedynym luźnym elementem jest tam sprężyna i to ona musi wpadać w takie wibracje. Uszkodzona nie jest także nie wiem co jest nie tak. Będę musiał podnieść samochód i sprawdzić czy siedzi dobrze w tych mocowaniach.