Witam wszystkich , mam problem mianowicie wstałem rano i chciałem odpalić moją furkę na gazie bo benzyna była odłączona przez poprzedniego właściciela ale Audi nie odpaliło , na chwile tylko zapaliło i zgasło , później na "czuja" podłączyłem benzynę ale nie wiem czy dobrze i proszę o pomoc dlaczego gaśnie i jak podłączyć prawidłowo rurki do pompy itp . Oznaczenie silnika ABB , zdj poniżej. Nad pompą jest jakaś kopułka ze strzałką i literką R .
[ B3 1.6 ABB ] Problem Audi 80 B3 102 km
[ B3 1.6 ABB ] Problem Audi 80 B3 102 km
Ostatnio zmieniony 16 gru 2017, 20:02 przez Gaddom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Rurki na pompce paliwa masz zamienione.
Ma na tej rurce wychodzącej z góry tego urządzenia na głowicy jakiś elektrozawór po drodze? On jest od odcinania benzyny przy pracy na gazie.
A przy odpalaniu silnika zimą na gazie gdy ma się zasyfiony parownik trzeba nie dopuścić do tego aby zgasł. Bo wtedy zamarznięty parownik nie odetnie gazu i zaleje cały dolot gazem że później trzeba długo kręcić (najlepiej z odłączonym lpg) aby go przegonić i silnik zassał powietrza.
[ Dodano: 2017-12-16, 17:30 ]
A twój samochód ma chyba silnik PP 70KM bo widzę że masz gaźnik pierburg 2EE - który też może być ciężko zmusić do współpracy.
Ma na tej rurce wychodzącej z góry tego urządzenia na głowicy jakiś elektrozawór po drodze? On jest od odcinania benzyny przy pracy na gazie.
A przy odpalaniu silnika zimą na gazie gdy ma się zasyfiony parownik trzeba nie dopuścić do tego aby zgasł. Bo wtedy zamarznięty parownik nie odetnie gazu i zaleje cały dolot gazem że później trzeba długo kręcić (najlepiej z odłączonym lpg) aby go przegonić i silnik zassał powietrza.
[ Dodano: 2017-12-16, 17:30 ]
A twój samochód ma chyba silnik PP 70KM bo widzę że masz gaźnik pierburg 2EE - który też może być ciężko zmusić do współpracy.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Jakiś ABB na wikipedii jestPieterB pisze:Gaddom, 102 konie w żadnym silniku nie było
https://pl.wikipedia.org/wiki/Audi_80
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Nom tak faktycznie zapomniałem ale to baaaaardzo duża rzadkość chyba.Krzysiek 84 pisze:Jakiś ABB na wikipedii jestPieterB pisze:Gaddom, 102 konie w żadnym silniku nie było
https://pl.wikipedia.org/wiki/Audi_80
Ja o b4 cały czas myślałem