[B4 2.8 AAH] korekta licznika, przebiegu
-
- Forum Audi 80
[B4 2.8 AAH] korekta licznika, przebiegu
Witam,
zanim się wyleje wiadro hejtu na moją skromną postać to zaznaczę, że muszę skorygować przebieg w liczniku który zakupiłem. Niestety mój stary obrotomierz jest uszkodzony, więc jeżeli nie pomoże przełożenie obrotka - zamienię całe zegary. Nowy licznik ma przebieg pod 500 tysi A moje cabrio przynajmniej na liczniku ma sporo mniej.
Teraz pytanie jak bezpiecznie ustawić przebieg, żeby nie połamać niczego i nie uszkodzić zegarów? Licznik to UN4 wersja v6
zanim się wyleje wiadro hejtu na moją skromną postać to zaznaczę, że muszę skorygować przebieg w liczniku który zakupiłem. Niestety mój stary obrotomierz jest uszkodzony, więc jeżeli nie pomoże przełożenie obrotka - zamienię całe zegary. Nowy licznik ma przebieg pod 500 tysi A moje cabrio przynajmniej na liczniku ma sporo mniej.
Teraz pytanie jak bezpiecznie ustawić przebieg, żeby nie połamać niczego i nie uszkodzić zegarów? Licznik to UN4 wersja v6
-
- Forum Audi 80
no to lipa, spróbuje najpierw przełożyć sam obrotomierz do mojego bo to on był powodem problemów ale jak okaże się, że coś jest w samym liczniku to trochę słabo zwiększyć sobie przebieg w aucie o 200 tysi...
Sprawa rozwiązana - podmieniłem sam obrotomierz i wszystko jest ok, tak więc problem przebiegu został rozwiązany.
Sprawa rozwiązana - podmieniłem sam obrotomierz i wszystko jest ok, tak więc problem przebiegu został rozwiązany.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Nie przesadzaj. Już w kilku UN4 czyściłem bębny wskazujące przebieg. Wymaga to wprawy i delikatności ale można rozebrać i potem poskładać. Jednak jeśli robi się to pierwszy raz to faktycznie można sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc w kwestii licznika.Jarewa pisze:Licznik na stół podpiąć uruchomić i czekać do usłane śmier... aż będzie prawidłowy innej opcji w un4 nie ma niech cię nie kusi rozbiórka bo inaczej licznik na smietnik
P.S. Samo przełożenie obrotka pomoże jeśli jest to też UN4 oraz od tego samego silnika (głównie ilość cylindrów ma znaczenie - zakres obrotów)
-
- Forum Audi 80
wiem, kupiłem identyczny licznik od takiej samej wersji silnikowej. Po rozbiórce sprawdziłem numery na obrtomierzu i były te same - ciężko było dostać ale się udało.bloku pisze:P.S. Samo przełożenie obrotka pomoże jeśli jest to też UN4 oraz od tego samego silnika (głównie ilość cylindrów ma znaczenie - zakres obrotów)
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Nie muszę szukać. Miałem ich wiele w ręku i fakt, jest to trudne ale do zrobienia. Jak dorwę tanio jakiegoś UN4 to zrobię manuala jak to robiłem u siebie w licznikach.Jarewa pisze:Nie przesadzam un4 jest nie rozbietalny. A jak twierdzisz to bardzo bym chciał to zobaczyć jak ściągasz wskazówkę i po złożeniu działa prawodlowo 😜 bo ja już tu kiedyś pokazywałem o co chodzi wystarczy poszukać