zanim się wyleje wiadro hejtu na moją skromną postać

Teraz pytanie jak bezpiecznie ustawić przebieg, żeby nie połamać niczego i nie uszkodzić zegarów? Licznik to UN4 wersja v6
Nie przesadzaj. Już w kilku UN4 czyściłem bębny wskazujące przebieg. Wymaga to wprawy i delikatności ale można rozebrać i potem poskładać. Jednak jeśli robi się to pierwszy raz to faktycznie można sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc w kwestii licznika.Jarewa pisze:Licznik na stół podpiąć uruchomić i czekać do usłane śmier... aż będzie prawidłowy innej opcji w un4 nie ma niech cię nie kusi rozbiórka bo inaczej licznik na smietnik
wiem, kupiłem identyczny licznik od takiej samej wersji silnikowej. Po rozbiórce sprawdziłem numery na obrtomierzu i były te same - ciężko było dostać ale się udało.bloku pisze:P.S. Samo przełożenie obrotka pomoże jeśli jest to też UN4 oraz od tego samego silnika (głównie ilość cylindrów ma znaczenie - zakres obrotów)
Nie muszę szukać. Miałem ich wiele w ręku i fakt, jest to trudne ale do zrobienia. Jak dorwę tanio jakiegoś UN4 to zrobię manuala jak to robiłem u siebie w licznikach.Jarewa pisze:Nie przesadzam un4 jest nie rozbietalny. A jak twierdzisz to bardzo bym chciał to zobaczyć jak ściągasz wskazówkę i po złożeniu działa prawodlowo 😜 bo ja już tu kiedyś pokazywałem o co chodzi wystarczy poszukać