[B4 1.9 AAZ] Wyrzuca zaślepkę przewodu przelewowego na ostat
[B4 1.9 AAZ] Wyrzuca zaślepkę przewodu przelewowego na ostat
Jak w temacie. Wyrzuca tą nieszczęsna zaslepkę z przelewu ostatniego wtrysku przy większych obrotach. Czym to moze być spowodowane? Juz nawet myslalem zeby połączyc oba przelewy trójnikiem i poslac na przewod powrotny... Juz do glowy dostaje....
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Odkręć sobie przewód powrotny z pompy idący do filtra paliwa i dmuchnij ...jak poczujesz duży opór to masz uszkodzony ten plastikowy pseudopodgrzewacz w filtrze paliwa .Mialem to u siebie dawno temu ,tylko u mnie cisnienie zrzucało wezyki przelewowe przy większych obrotach ...okazało się że z powodu niedrożnosci podgrzewacza robiło sie na calym powrocie zbyt duze cisnienie .Ja wtedy "naprawiłem " to w sposób najszybszy z możliwych i po prostu przekułem ten plastikowy wynalazek na przelot ,załozyłem węzyki i problem się skończył
Dzieki wielkie. Jutro rano bede probowal. Dam znac Czy to faktycznie to
[ Dodano: 2018-01-26, 17:35 ]
Nie byl to ten zaworek ala podgrzewacz. Jeden z przewodow przelewowych byl scisniety pomiedzy dwoma przewodami wysokiego cisnienia. Roslo cisnienie i wywalalo zaslepke. Nie wierze tylko ze tego nie zauwazylem wczesniej... Wstyd normalnie. Ale i tak dzieki wielkie kolego bo naprowadziles mnie dziekuje i temat do zamkniecia
[ Dodano: 2018-01-26, 17:35 ]
Nie byl to ten zaworek ala podgrzewacz. Jeden z przewodow przelewowych byl scisniety pomiedzy dwoma przewodami wysokiego cisnienia. Roslo cisnienie i wywalalo zaslepke. Nie wierze tylko ze tego nie zauwazylem wczesniej... Wstyd normalnie. Ale i tak dzieki wielkie kolego bo naprowadziles mnie dziekuje i temat do zamkniecia