[B4 2.8 AAH] Uszczelnienie silnika 2.8 wycena mechanika
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
No to jestem po diagnozie drugiego warsztatu, z głowic leci ale obu... więc muszę to robić. Generalnie pierwszy warsztat za całość prac wyliczył 4160zł w tym wyjęcie silnika razem ze skrzynią, regeneracje głowic i nowe sprzęgło + płyny i olej.
Wynika ze to dobra cena, nawet bardzo ? Ktoś potwierdzi, bo juz mam miszmasz z tą wyceną
PS konieczna jest regeneracja głowic czy wystarczy planowanie? Prócz wycieków objawów innych niepokojących nie ma.
Wynika ze to dobra cena, nawet bardzo ? Ktoś potwierdzi, bo juz mam miszmasz z tą wyceną
PS konieczna jest regeneracja głowic czy wystarczy planowanie? Prócz wycieków objawów innych niepokojących nie ma.
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Przy takich kosztach zastanowiłbym się nad włożeniem 2,8 30V. Koszt swapa wyjdzie podobnie do remontu AAH. Silnik nowszy, bardziej dynamiczny i oszczędny w cyklu mieszanym.
Chyba, ze chcesz zostawić ori to dołóż trochę i niech ktoś zrobi dokładny porting obu głowic. Polepszy to pracę silnika i jednocześnie je wzmocni.
Chyba, ze chcesz zostawić ori to dołóż trochę i niech ktoś zrobi dokładny porting obu głowic. Polepszy to pracę silnika i jednocześnie je wzmocni.
-
- Forum Audi 80
Bloku dzięki za podpowiedź, auto ma zostać w oryginale, ta wersja 2.8 w zupełności mi wystarcza Może głupie pytanie, ale czy po tej "naprawie" mogę zalać silnik syntetykiem, obecnie jest półsyntetyk. Nie wiem na ile to poprawi kondycje silnika, który i tak pomimo wycieków uważam za sprawny pod względem kultury pracy i mocy.
Kolejna sprawa, auto po takiej naprawie należy jakos delikatniej traktować przez pierwsze km zeby się coś tam poukładało?
Sorry za głupie pytania, ale jak już mam wydać tyle kasy ( dla mnie 4 ktysie w taką naprawe to sporo ) to wole się upewnić w kilku kwestiach
Kolejna sprawa, auto po takiej naprawie należy jakos delikatniej traktować przez pierwsze km zeby się coś tam poukładało?
Sorry za głupie pytania, ale jak już mam wydać tyle kasy ( dla mnie 4 ktysie w taką naprawe to sporo ) to wole się upewnić w kilku kwestiach
-
- Forum Audi 80
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Technicznie tak uszczelki siadają przez kilkanaście km. Na pewno nie jest wskazana jazda ile dała fabryka.
Są rzeczy martwe tu się rozczelni tam coś pęknię bo układ chłodniczy jest skłądany na starych częściach a nie wskazane by przegrzać silnik dopiero co po robieniu głowicy.
Są rzeczy martwe tu się rozczelni tam coś pęknię bo układ chłodniczy jest skłądany na starych częściach a nie wskazane by przegrzać silnik dopiero co po robieniu głowicy.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2018, 16:12 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Ok
dzięki panowie za wszelkie wypowiedzi, temat staje na tym, że silnik ze skrzynią opuszczają samochód, głowice idą do regeneracji, a całośc zostanie uszczelniona ( dół + góra ) dodatkowo wliczone jest po drodzę kpl sprzęgło gdyby okazało się, że już ma dosyć.
Niestety zupełnie nie spodziewałem się takiej naprawy, ale cóż jak się powiedziało A to trzeba B powiedzieć, a nawet czasem C
Teraz dogaduję termin z mechanikiem, dalszym efektem prac i efektami się podziele za kilka dni
dzięki panowie za wszelkie wypowiedzi, temat staje na tym, że silnik ze skrzynią opuszczają samochód, głowice idą do regeneracji, a całośc zostanie uszczelniona ( dół + góra ) dodatkowo wliczone jest po drodzę kpl sprzęgło gdyby okazało się, że już ma dosyć.
Niestety zupełnie nie spodziewałem się takiej naprawy, ale cóż jak się powiedziało A to trzeba B powiedzieć, a nawet czasem C
Teraz dogaduję termin z mechanikiem, dalszym efektem prac i efektami się podziele za kilka dni
-
- Forum Audi 80