[B4 1.9 1Z z 95] oświetlenie przycisków
[B4 1.9 1Z z 95] oświetlenie przycisków
Siemka, wie ktoś jak dobrać się do tych przycisków? chciałem zmienić kolor oświetlenia,
głównie chodzi mi o te pokrętło regulacji padania światła
Nie mam pomysłu jak je wyjąć niczego nie łamiąc. Te fioletowe zapadki ledwo co dostane od góry a na dole już nie mam miejsca, to jest jakaś masakra taki panel powinien być dwuczęściowy a tak cała komora nawiewu ogranicz miejsce.
głównie chodzi mi o te pokrętło regulacji padania światła
Nie mam pomysłu jak je wyjąć niczego nie łamiąc. Te fioletowe zapadki ledwo co dostane od góry a na dole już nie mam miejsca, to jest jakaś masakra taki panel powinien być dwuczęściowy a tak cała komora nawiewu ogranicz miejsce.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Tutaj masz: http://www.audifans.net/ftopic-24784-da ... asc-0.html
A kolor podświetlania nadaje plastik na przycisku więc chyba musiałbyś go wywalić aby zmienić kolor.
A kolor podświetlania nadaje plastik na przycisku więc chyba musiałbyś go wywalić aby zmienić kolor.
Dzięki gościu kombinerki dały rade, u mnie jest dioda święcąca na czerwono. Wie ktoś jaka moc takiej diody? A tak przy okazji chcę niebieskie podświetlenie, jak zetrę czerwona powłokę z tyłu zegarów to warto przykleić niebieski skoroszyt (cienki ale prześwitujący, nie wiem czy taki znajdę na mieście) czy wystarczą niebieskie żarówki 1.2W?
Niebieskie żarówki + filtr ale nie baw się w jakies folijki z papierniczego bo nie wiadomo co wyjdzie. Są takie specjalne filtry do reflektorów scenicznych, nożna wybierac dowoli - proponuję dac te Twoje żarówki i filtr rozpraszający, mleczny, żebyś nie miał punktowego podświetlenia. A jak będzie za mało niebieski to wtedy możesz dorzucic filtr niebieski.
Tarcze mam całe jasno czerwone więc papier ścierny nic nie dał, musiał bym zmienić całe tarcze aby coś zdziałać. Na razie złożyłem licznik, początkowo miałem lampkę oleju (problem z MC) to rozkręciłem raz jeszcze i działa, teraz świeci mi się kontrolka ABS, testowałem też na śliskim i nie ma. Co tu się porobiło? Uszkodziłem licznik? Czy zwykły nagły błąd się pokazał?