[b4 1.9tdi 1z]problem z pokrywa zaworów
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Witam! Zauważyłem ostatnio, że od strony kolektora na całej długości ściany jest mokro od oleju. Dziś zmieniłem uszczelkę victor reinz plus szare dirko dałem na i pod nią. Moje pytanie jest czy po takiej wymianie w jakiś znacznej ilości może zmniejszyć się zużycie oleju? Zbliża mi się właśnie wymiana, a teraz dolałem jakieś 2 litry na te 10 tyś.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Hubert
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Nie chodzi o to, że wycieka tam te 2l, a ile może przez dekiel wycieknąć? Cała prawa strona jest aż po miskę Co do poboru samego oleju to uszczelniacze podejrzewam. Ciekaw jestem przy okazji najbliższej wymiany oleju ile będzie trzeba dolać do następnej zmiany? 2 razy dawałem już valvo max life diesel ale bierze go już coraz więcej Przed pierwszym zalaniem valvo zrobiłem płukankę i to niestety był błąd Przed valvo lałem to co poprzedni właściciel czyli orlen platinum i brał ok 1litr do wymiany.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Rozumiem cię doskonale. U mnie miedzy wymianami nie muszę w ogóle patrzeć na bagnet. 2L to dla mnie sporo ale jak byś podjechał do ASO to by powiedzieli że w normie bo w książce serwisowej wyraźnie pisze że może brać 1L na 1tys km Pierwsze co warto zrobić to uszczelniacze. Robota + części powinny zamknąć się w 300zł max.
-
- Forum Audi 80