[B3 1.6 PP] Duże obroty
[B3 1.6 PP] Duże obroty
Witam, otóż założyłem sobie lpg do audi 80 1.6 na gaźniku i obroty są zbyt duże na początku a po przejechaniu +/- 10km gaśnie po puszczeniu gazu. Nie mam pojęcia co sie może dziać. Wymienilem świece i przewody, filtr w gazniku, na innym redaktorze to samo. Nie mam juz pomysłów już o co tu chodzi.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Próbowałeś to regulować? Dawkę na niskich obrotach regulujesz bypesem i napięciem membrany na parowniku a później na wyższych regulujesz registrem na wężu. Regulujesz tak aby silnik pracował najrówniej nawet jak będzie miał wyższe obroty to po chwili powinien sobie zmniejszyć. I regulacja dawką gazu nie służy do siłowego zmniejszania obrotów, bo wtedy silnik będzie rzucać na wszystkie strony, będzie łatwo gasł przy ruszaniu.
Chyba w tych silnikach też często montuje się przekaźnik odcinający sterownie przesłony na górze gaźnika bo do pracy na gazie nie jest potrzebna.
Ten gaźnik ma elektronicznie regulowane wolne obroty i jak masz za wysokie to możesz mieć zepsuty nastawnik albo sam sobie podniósł obroty po tym jak prawie zgasł.
Chyba w tych silnikach też często montuje się przekaźnik odcinający sterownie przesłony na górze gaźnika bo do pracy na gazie nie jest potrzebna.
Ten gaźnik ma elektronicznie regulowane wolne obroty i jak masz za wysokie to możesz mieć zepsuty nastawnik albo sam sobie podniósł obroty po tym jak prawie zgasł.
PieterB, przerzucilem gaz z audi 1.8 mojego tylko założyłem inny mikser poniewaz 1.6 ma inny gaznik a z regulacja gazu juz mialem styczność bo przeżyłem to w swojej 1.8 a tu gaz reaguje ale nie tak jak trzeba. Gaz zalozylem ja ale na gazniku zalozyl kto inny i nie do końca jestem przekonany czy wiedzial co robic ;p
[ Dodano: 2018-04-10, 18:03 ]
maciek889, jest taka sprawa ze on po odpaleniu od dluzeszego czasu postoju to nwm moze ma ze 3tys (bo nie mam obrosciomierza) A jak sie nagrzeje to potem nawet po zgadzeniu bez gazu nie odpalisz o to mi chodzi
[ Dodano: 2018-04-10, 18:03 ]
maciek889, jest taka sprawa ze on po odpaleniu od dluzeszego czasu postoju to nwm moze ma ze 3tys (bo nie mam obrosciomierza) A jak sie nagrzeje to potem nawet po zgadzeniu bez gazu nie odpalisz o to mi chodzi