[B3 1.8 PM] Niskie ciśnienie oleju
[B3 1.8 PM] Niskie ciśnienie oleju
Witam. Od wczoraj mam problem z ciśnieniem oleju mianowicie na w pełni rozgrzanymi silniku wskazówka pokazuje 0.5 bara a gdy obroty spadną do okolo 800 to wskazówka pokazuje 0 bar i zaświeca się lampa alladyna. Z czym moze być związany problem? Czy to znaczy ze pompa oleju siada? Wczesniej na cieplym silniku miałem 1bar, potem po kilku miesiącach 0.7-0.8 bara a teraz 0.5. dodam tylko że na czujniku ciśnienia pojawia się olej tak jakby czujnik się pocił. Może to jego wina. Prosze o pomoc.
[ Dodano: 2018-04-14, 14:46 ]
Z dnia na dzień coraz gorzej
[ Dodano: 2018-04-14, 14:46 ]
Z dnia na dzień coraz gorzej
Przy okolo 2000 obrotów mam ponad 3 bary na wskaźniku
[ Dodano: 2018-04-22, 13:12 ]
Pytanie jeszcze. Trudno sie wymienia ten czujnik czy wystarczy odpiąć te dwie wsuwki i odkręcić kluczem od podstawy filtra? Oleju spuszczać nie trzeba? Jaki nowy czujnik kupić? Widziałem ze cena to tak około 140zl za najtańszy. A może lepiej na szrocie szukać?
[ Dodano: 2018-04-22, 13:12 ]
Pytanie jeszcze. Trudno sie wymienia ten czujnik czy wystarczy odpiąć te dwie wsuwki i odkręcić kluczem od podstawy filtra? Oleju spuszczać nie trzeba? Jaki nowy czujnik kupić? Widziałem ze cena to tak około 140zl za najtańszy. A może lepiej na szrocie szukać?