[B4 2.0 ABK] Stuki podczas jazdy
[B4 2.0 ABK] Stuki podczas jazdy
Witam wymieniłem ostatnio tuleje go były wtmyrobione mam pytanie czy na podniesionym aucie może być luz nakolumnie Góra dół jakiś 1 cm . Teraz drugą rzecz puka micoś mam luz na sworzniu wahacze nie gora dol Ale luźno lata po swojej osi więc napewno należy to wymienić ? . I na końcu po skreceniu autem w prawo kierownica nie odbija w lewo natomiast wraca na swoje miejsce czy ustawienie zbieżność w tym przypadku pomoże
sorki pisałem na swiatłach w mieście . miałem wyrobione tuleje wachacza po odkreceniu sworznia jest lekki luz nie tak by miała góra dół ale śmiało nie stawia oporu podczas krecenia wiec raczej do wymiany i zastanawiam sie czy to może pukać mi podczas skrecania , i druga sprawa to jak podniosłem auto to jest luz na amortyzatorze góra dół około 1 cm alekiedys czytałem że to dlatego że jest podniesione auto
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Przykrecone jest łożysko a poduszka tylko nałożona na łożysko więc może latać a nawet i może zejść
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2018, 12:40 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [B4 2.0 ABK] Stuki podczas jazdy
Jak jest twarda i ubita guma poduszek McPhersona to potrafi stukać. Muszą być mięciutkie, mają zadanie tłumić drobniejsze drgania.
Poduszka jest luźna po podniesieniu auta, bo tzw. złożenie kulkowe jest zrobione tylko by ciężar przodu auta opierał się na nim, w drugą stronę nie ma potrzeby ułożyskowania pod warunkiem miękkiej i nie wyklepanej poduszki kolumny.
Jeśli chodzi o producenta to polecam Lemförder, rekomendowane są również Sachs (Boge).
Poduszka jest luźna po podniesieniu auta, bo tzw. złożenie kulkowe jest zrobione tylko by ciężar przodu auta opierał się na nim, w drugą stronę nie ma potrzeby ułożyskowania pod warunkiem miękkiej i nie wyklepanej poduszki kolumny.
Jeśli chodzi o producenta to polecam Lemförder, rekomendowane są również Sachs (Boge).