[b3/b4] wymiana materiału podsufitki
Koledzy mam takie pytanie, czy u Was pod materiałem który się znajduje na szyberdachu jest jakaś gąbka/pianka?? Bo u mnie w B3 z 90r mam wrażenie że jest jakaś tektura lub coś w podobie a przymierzam się do oklejania podsufitki i chciałbym też nowym materiałem z pianką 2,5mm okeić szyberdach(mam tak w golfie oryginalnie zrobione i bardzo fajnie się to prezentuje
Zamierzam użyć takiego materiału http://www.hurtowniatapicerska.pl/tkani ... 1-bez.html ktoś z Was już go używał lub korzystał z usług tej hurtowni??
Zamierzam użyć takiego materiału http://www.hurtowniatapicerska.pl/tkani ... 1-bez.html ktoś z Was już go używał lub korzystał z usług tej hurtowni??
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Panowie u kumpla w weekend będziemy zabierać się za podsufitkę gdyż po myciu materiał odpadł od dachu. zastanawiamy sie jednak jak zdjąć materiał z szyberdachu dwuczęściowego z tzw klapką. Widziałem w tym temacie opis i ktoś napisał że wystarczy uchylić szyberdach (do góry) i od zewnątrz odhaczam sprężynki i wyjmuję tapicerkę? Nie możemy tego opisu zrozumieć. Tapicerka na szyberdachu nie jest klejona?
-
- Forum Audi 80
Koledzy zamierzam u siebie zając się również podsufitką tylko ja nie chcę oklejać swojej nowym materiałem tylko mam dostęp do całej podsufitki z B4 sedan tylko nie wiem jak to jest czy ona podejdzie bez problemu do modelu b3 i jak odbywa się jej montaż do dachu czy też na klej czy może jakos inaczej
Bonatherm AS (do pistoletu) puszka 1l. Powinieneś zużyć ok 2 puszek. Jest jeszcze jakiś Bonatherm chyba na pędzel ale to znajdziesz czytając cały post. U mnie trzyma 5 rok. Odkleja się tylko w głębokich narożnikach przy słonecznikach ale to zapewne wynika z mojego doświadczenia tapicerskiego, a właściwie jego brak. Tak po za tym trzyma dobrze. Nie wiem jak z praniem później czy nie odklei się Przed przyklejeniem spryskaj klejem wstępnie materiał i podsufitkę. Pozdrawiam i powodzenia.hubert26w pisze:Siemanko! Zastanawiam się jakiego kleju użyć do materiału. Może się ktoś wypowiedzieć co jest już np ze 2 lata po zabiegu i materiał nie odchodzi?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z