[B4 2.0 ABT] Jak zrobić klimatronic z manualnej klimatyzacji
- lukasz12510
- Forum Audi 80
Tutaj piszą, że niebieska wtyczka jest do diagnostyki za pomocą kodów błyskowych.
http://www.s2central.com/vagcom_2c.html
Moje Audi to była Bieda-Edition i sukcesywnie sobie dokładam wyposażenie
ABS jeszcze nie mam a guzik ABS to tylko tak zamiast zaślepki (reszta przycisków oczywiście działa) Air-Bag też nie ma
http://www.s2central.com/vagcom_2c.html
Moje Audi to była Bieda-Edition i sukcesywnie sobie dokładam wyposażenie
ABS jeszcze nie mam a guzik ABS to tylko tak zamiast zaślepki (reszta przycisków oczywiście działa) Air-Bag też nie ma
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie te silniki, masz PM wiec nie powinieneś mieć tych wtyczek. A tym bardziej 3 bo to występowało tylko przy bogatych wersjach. Oddzielano Silnik ECU od reszty czyli osobna wtyka do ECU i osobna do airbag czy ABS. Tak było też w pasatach B3
Standardowo dla PM linie do błyskania były w przekaźniku pompy. Ewentualnie ostatni wypust B3 z 91r. ale to i tak tylko czarna i biała wtyczka max. Tak czy siak błyskanie kodów jest po lini K ze sterownika ECU.
Standardowo dla PM linie do błyskania były w przekaźniku pompy. Ewentualnie ostatni wypust B3 z 91r. ale to i tak tylko czarna i biała wtyczka max. Tak czy siak błyskanie kodów jest po lini K ze sterownika ECU.
- lukasz12510
- Forum Audi 80
Panowie, już jedno z ostatnich pytań
Do kabiny samochodu lecą dwa przewody z czynnikiem chłodniczym.
Jeden gruby od osuszacza poprowadziłem nad drążkiem kierowniczym.
Natomiast drugi jest cienki i składa się z 2 elementów połączonych częścią gumową i nie mam pojęcia jak go poprowadzić do chłodnicy.... nie pasuje
Proszę o podpowiedź czy on idzie jakoś po podłużnicy? Nad drążkiem czy pod drążkiem kierowniczym?
Do kabiny samochodu lecą dwa przewody z czynnikiem chłodniczym.
Jeden gruby od osuszacza poprowadziłem nad drążkiem kierowniczym.
Natomiast drugi jest cienki i składa się z 2 elementów połączonych częścią gumową i nie mam pojęcia jak go poprowadzić do chłodnicy.... nie pasuje
Proszę o podpowiedź czy on idzie jakoś po podłużnicy? Nad drążkiem czy pod drążkiem kierowniczym?
- lukasz12510
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Jak się połączysz vagcomem/vcdsem albo czyms podobnym to wchodzisz w klimę (08 Auto HVAC) bierzesz "coding - 07" i tam wpisujesz: http://www.ross-tech.com/vag-com/tour/7 ... roller.pnglukasz12510 pisze:Wyczytałem że muszę wpisać kod 00043 tylko nie wiem gdzie i jak??
- lukasz12510
- Forum Audi 80
Udało się dziękuje chłopaki Jak podłączyłem się kompem u gościa od klimatyzacji to udało mi się to zmienić
Wszystko działa Tylko zastanawiam się jeszcze czy kompresor powinien pracować ciągle?
Jak sam nie wyłączę klimatyzacji gwiazdką to kompresor cały czas pracuję...
Na dworze jest 25 stopni w środku ustawiam 27 stopni, AUTO a kompresor nadal pracuje...
Trochę bez sensu. Też tak macie?
Wszystko działa Tylko zastanawiam się jeszcze czy kompresor powinien pracować ciągle?
Jak sam nie wyłączę klimatyzacji gwiazdką to kompresor cały czas pracuję...
Na dworze jest 25 stopni w środku ustawiam 27 stopni, AUTO a kompresor nadal pracuje...
Trochę bez sensu. Też tak macie?
Cześć, potrZebuje dobrej rady, dotyczącej przerobienia klimatyzacji manulanej na klimatronik
Pacjent cabrio 2.8v6 klima manualna, skrzynia automat
Dawca avant 2.6v6 klimatronic, skrzynia manual
W zwiazku z powyższym, mam kilka pytań:
1.czy oby napewno w komorze silnika nic nie zmieniam? Nie dodaje? Nie przerabiam?
2.gdzie umieścić cZujnik zamontowany w avancie w lampce z podsufitki?
3. w cabrio nie mam czujnika na dole przed chłodnica i wyswietlacza temperatury zewnetrznej tylko wyświetlacz zmiany biegow. Czy ten czujnik musze zamontwac? Czy klima bierze z niego temperature, czy zastepuje go cZujnik pod filtrem kabinowym?
Inne porady mile widziane.
Z montazem Pojechał bym do szanownego klubowicza Jugo, ale auto mam porozkladane, nie jezdne, podróż tylko na lawecie, stad też pomysł zeby samemu to ogarnąć.
Dziekuje
Pacjent cabrio 2.8v6 klima manualna, skrzynia automat
Dawca avant 2.6v6 klimatronic, skrzynia manual
W zwiazku z powyższym, mam kilka pytań:
1.czy oby napewno w komorze silnika nic nie zmieniam? Nie dodaje? Nie przerabiam?
2.gdzie umieścić cZujnik zamontowany w avancie w lampce z podsufitki?
3. w cabrio nie mam czujnika na dole przed chłodnica i wyswietlacza temperatury zewnetrznej tylko wyświetlacz zmiany biegow. Czy ten czujnik musze zamontwac? Czy klima bierze z niego temperature, czy zastepuje go cZujnik pod filtrem kabinowym?
Inne porady mile widziane.
Z montazem Pojechał bym do szanownego klubowicza Jugo, ale auto mam porozkladane, nie jezdne, podróż tylko na lawecie, stad też pomysł zeby samemu to ogarnąć.
Dziekuje