OKShark pisze:tak sprawdzałem wielokrotnie i w wężyku nie ma paliwa
Jakiej firmy nowa pompa? Czy jest prawidłowe ciśnienie na magistrali paliwowej?Shark pisze:Małem nawet jazde próbną... po jakimś czasie zaczeła mi nawalać pompa paliwa, raz chodziła raz nie, jak auto odpalało nie chciało mi sie wkręcać na wyższe obroty, (już wtedy miał problemy z odpaleniem)
kupiłem nową pompe...(normalnie sie wkręcał) auto paliło na strzała tylko po jakimś czasie gasło z niewiadomych przyczyn i nie chce już zapalić.
Ale... najpierw zrobiłbym to:
Nasuwa mi to myśl - wpiąć się z laptopem, odpalić zimny silnik i sprawdzać VAGiem temperaturę z czujnika "systemowego" (niebieski) w miarę jak silnik będzie się nagrzewał.Shark pisze: gdy auto złapie temperature nagle samo zgaśnie i za ch.. już nie zapali (2 mechaników mi już ręce rozłożyło)
Przy okazji proszę sprawdzić inne odczyty, czy są w normie. Równocześnie mieć włączonych jak najwięcej danych i odczytywać.
Błędy błędami, ale jak komputer Digifant widzi liche odczyty to będzie mieszankę regulował według nich i nie wyświetli błędów. Tak miałem z sondą lambda, która stała jak drut na 0,45V. Wymieniona i wszystko gra.Shark pisze:podpinałem też kompa i żadnych błędów nie pokazywał...