Witam,
Jak podłączyć projektory led z logo audi pod przednie drzwi? tak zeby tylko swiecily jak otworzy sie drzwi. Do jakich kabli najlepiej podłączyć? Audi 80 b4 ABT sedan z 94'
Projektory led pod drzwi
Podłączyłem czerwony pod przewód który idzie do czujnika otwierania drzwi. Lampka mruga i to tylko wtedy jak przycisk jest włączony (drzwi zamkniete), czarny mase przypiąłem do drzwi. O co moze chodzic? Narazie wpiąłem jedna lapmpke od strony pasażera.Jarewa pisze:Wyboru nie masz bo musisz ciągnąć na dzwi, podłączyć pod lampkę oświetlenia wewnętrznego złacze pod nogami kierowcy ale to dwa naraz załaczy chyba że będziesz sie bawić głębiej to plus z lampki wewnętrznej a masa krancówka dzwi i przez diody.
Od strony kierowcy idzie do tego przycisku dwa przewody, moze jesli podłącze do tego drugiego przewodu od strony kieorwcy bedzie działać? Dobrze myśle?
wiem ze to nie takie proste, nie siedze w elektryce ale chcialbym sam to zrobic. Mozesz mi pomoc i powiedziec krok po kroku jak to rozwiazac? jestem troche zielony w tym temacie i szukam pomocy tutaj na forum od kogos kto wie jak to zrobicJarewa pisze:Myślisz że to takie proste? musisz pod stałego plusa podłączyć plus a mase pod drzwi.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
O ile masz pnematyczny zamek to w dzwiach masz już stały plus, wiec lampka ma dwa przewody czarny czerwony. To znajdujesz w dzwiach przewody do siłownika pneumatycznego i tam są trzy kable to czerwony z lampki podłaczasz pod czerwono/czarny a czarny z lampki to musisz pociągnąć przez przelotkę do włącznika dzwi. Oczywiście się tylko PODCZEPIASZ nie żadne ciecie itd. i dobrze to zrób bo jak dojdzie do zwarcia na czerwono/czarnym to będziesz miał problem z pneumatycznym i nie dojdziesz do tego.
no dobra, mniej wiecej ogarniam ale zaczalem to robic tzw "po trupach" i ciagnąłem przewod pod drzwiami bo nie wiem jak zdemontowac tapicerke z drzwi zeby miec dostep do tych przewodow zamka i zeby pociągnąć przez tą przelotke. Odwaliłem prowizorke.. wiem. Jak zdemontować ze cale plastiki z drzwi? nie chce robic na sile zeby czegos nie uszkodzic.Jarewa pisze:O ile masz pnematyczny zamek to w dzwiach masz już stały plus, wiec lampka ma dwa przewody czarny czerwony. To znajdujesz w dzwiach przewody do siłownika pneumatycznego i tam są trzy kable to czerwony z lampki podłaczasz pod czerwono/czarny a czarny z lampki to musisz pociągnąć przez przelotkę do włącznika dzwi. Oczywiście się tylko PODCZEPIASZ nie żadne ciecie itd. i dobrze to zrób bo jak dojdzie do zwarcia na czerwono/czarnym to będziesz miał problem z pneumatycznym i nie dojdziesz do tego.