Jak podłączyć projektory led z logo audi pod przednie drzwi? tak zeby tylko swiecily jak otworzy sie drzwi. Do jakich kabli najlepiej podłączyć? Audi 80 b4 ABT sedan z 94'

Podłączyłem czerwony pod przewód który idzie do czujnika otwierania drzwi. Lampka mruga i to tylko wtedy jak przycisk jest włączony (drzwi zamkniete), czarny mase przypiąłem do drzwi. O co moze chodzic? Narazie wpiąłem jedna lapmpke od strony pasażera.Jarewa pisze:Wyboru nie masz bo musisz ciągnąć na dzwi, podłączyć pod lampkę oświetlenia wewnętrznego złacze pod nogami kierowcy ale to dwa naraz załaczy chyba że będziesz sie bawić głębiej to plus z lampki wewnętrznej a masa krancówka dzwi i przez diody.
wiem ze to nie takie proste, nie siedze w elektryce ale chcialbym sam to zrobic. Mozesz mi pomoc i powiedziec krok po kroku jak to rozwiazac? jestem troche zielony w tym temacie i szukam pomocy tutaj na forum od kogos kto wie jak to zrobicJarewa pisze:Myślisz że to takie proste? musisz pod stałego plusa podłączyć plus a mase pod drzwi.
no dobra, mniej wiecej ogarniam ale zaczalem to robic tzw "po trupach" i ciagnąłem przewod pod drzwiami bo nie wiem jak zdemontowac tapicerke z drzwi zeby miec dostep do tych przewodow zamka i zeby pociągnąć przez tą przelotke. Odwaliłem prowizorke.. wiem. Jak zdemontować ze cale plastiki z drzwi? nie chce robic na sile zeby czegos nie uszkodzic.Jarewa pisze:O ile masz pnematyczny zamek to w dzwiach masz już stały plus, wiec lampka ma dwa przewody czarny czerwony. To znajdujesz w dzwiach przewody do siłownika pneumatycznego i tam są trzy kable to czerwony z lampki podłaczasz pod czerwono/czarny a czarny z lampki to musisz pociągnąć przez przelotkę do włącznika dzwi. Oczywiście się tylko PODCZEPIASZ nie żadne ciecie itd. i dobrze to zrób bo jak dojdzie do zwarcia na czerwono/czarnym to będziesz miał problem z pneumatycznym i nie dojdziesz do tego.