[B4 1.9 1Z] Nieprawidłowe wskazania temperatury silnika?
no to się dzieje od kilku dni tak, że ten wskaźnik się przemieszcza i nic nikt nie robił wtedy przy tym. Ja tylko zmieniałem ten wężyk krótki co jest przy filtrze oleju bo pękł. Do mechaników mam już uraz, ale jak nie będę miał wyjścia to będę musiał kogoś prosić o pomoc..
kolega @MUNIOR już mnie raz ratował i poprawiał po mechaniorach od siedmiu boleści...
kolega @MUNIOR już mnie raz ratował i poprawiał po mechaniorach od siedmiu boleści...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tym razem cię nie poratuje z braku czasu ... sposób diagnozy twojej usterki jest banalnie prosty i nie potrzebna tu żadna wiedza czy umiejetnosci ...kupujesz najtańszy czujnik temp za kilkanascie złotych ,odpinasz wtyczkę od swojego czujnika i podpinasz do tego zakupionego ...podgrzewasz zapalniczką ten podpięty nowy czujnik i sprawdzasz co pokazuje wskaznik w liczniku ...dalej chyba nie musze pisać bo to oczywiste
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Mariuszu taki test może być błędny. Owszem czujniki się psują ale nigdy na zwarcie mogą tylko nie trzymać parametrów poprzez zły wewnętrzny zły styk ale to jest zwiększenie oporu wiec będzie tylko zaniżał. Ale moge się mylić bo jak ktos potraktuje czujnik młotkiem to wtedy może mieć uszkodzenie na zwarcie.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z