[B4 2.6 ABC] Za mała predkosc
-
- Forum Audi 80
[B4 2.6 ABC] Za mała predkosc
Witam ponownie forumowiczów!
Mam zagwozdke ze swoim 2.6 w napędzie Quattro
Czy takie prędkości przy tych obrotach w quattro to normalka?
Ostatnio zmieniony 19 cze 2018, 21:08 przez Immelman69, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Czyli licznik źle pokazuje obroty, moje audi oryginalnie było z silnikiem 2.8 aah i obróciło mi panewkę, obecne mam 2.6 abc. Cały osprzęt silnika jest funkel nówka, jak już miałem go na wierzchu to wymieniałem co popadnie, kolektor ssący uszczelniony na 100%, jedynie niema tego plastikowego pająka co siedzi w kolektorze ale to szczegół.
Tylko zauważyłem że na wolnych obrotach wskazówka trzyma mi się na wysokości lekko powyżej 1000 obrotów. Nie pamiętam jak miałem w 2.8 bo nawet nie zdążyłem się nim nacieszyć a się rozje...
Co by mogło go aż tak okłamywać?? Poprostu licznik z 2.8? A może czujnik prędkości obrotowej?
Skrzynia ma oznaczenie CBR a dyferencjału CAV
Nie patrzałem jeszcze jak z gpsa ale prędkość już na oko domniemam że jest w porządku bo na trasie jadę za L-ką i jedzie 90 jak znak 70 to 70, też bym wyczuł że jadę za szybko w porównaniu do tego co mi pokazuje licznik, nie usiadłem przecież od wczoraj za kółko
Tylko zauważyłem że na wolnych obrotach wskazówka trzyma mi się na wysokości lekko powyżej 1000 obrotów. Nie pamiętam jak miałem w 2.8 bo nawet nie zdążyłem się nim nacieszyć a się rozje...
Co by mogło go aż tak okłamywać?? Poprostu licznik z 2.8? A może czujnik prędkości obrotowej?
Skrzynia ma oznaczenie CBR a dyferencjału CAV
Nie patrzałem jeszcze jak z gpsa ale prędkość już na oko domniemam że jest w porządku bo na trasie jadę za L-ką i jedzie 90 jak znak 70 to 70, też bym wyczuł że jadę za szybko w porównaniu do tego co mi pokazuje licznik, nie usiadłem przecież od wczoraj za kółko
-
- Forum Audi 80
Jasne! Było by super jak bys wrzucił, było by dobre porównanie.
Zrobiłem filmik z robienia odcinki i za cholerę nie wiem jak go wrzucić bo yt mi nie przyjmuje go
Powiem wprost. Odcina ale po przekroczeniu czerwonego pola i puzniej dziwnie opada wskazówka jakby się wyłączyła i za sekundę znów włączyła.
Zrobiłem filmik z robienia odcinki i za cholerę nie wiem jak go wrzucić bo yt mi nie przyjmuje go
Powiem wprost. Odcina ale po przekroczeniu czerwonego pola i puzniej dziwnie opada wskazówka jakby się wyłączyła i za sekundę znów włączyła.
-
- Forum Audi 80