Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Gadzet - nakladane koncowki wydechu

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 18 cze 2007, 20:52

Krzysztof_Suliko pisze:
zygus pisze:czy trzeba bedzie cos robic z tlumikiem orginalnym zeby ja zamontowac?
Niewiem jak oryginalna koncowka "wychodzi" z tłumika czy najpierw jest rura a potem końcówka, czy odrazu końcówka.
rura a poźniej koncowka!! jesli dobrze Cie rozumiem :lol:

Awatar użytkownika
Veter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Veter » 18 cze 2007, 21:22

Ja mam z dyfuzorem i mi gwizda ludzie sie obracja normalnie szok wqr mnie to a nie mam kasy zeby kupic sobie podwojna bo tez uwazam ze pasuje do audi nie zalezy mi na klanku bo to jest dobre do jaazdy na zakupy i spowrotem :mrgreen: czekam na dalszcze pomysly

zygus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zygus » 18 cze 2007, 22:41

ale ja chcialem taka owalna se sprawic ale nie wiem czy wejdzie mi na ta oryginalna czy trzeba bedzie ja uciac?

Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin19l » 19 cze 2007, 22:51

ja tez teraz niedługo bede zmieniał koncówke na taką cieższą z dyfuzorem ale na allegro chodzą po 170 a na giełdzie powinnem kupic za 100 jak myślicie oczywiscie w słomczynie :-)

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 19 cze 2007, 23:52

Panowie kolega niedawno założył sobie do cordoby końcówkę Remusa (jeżeli dobrze pamiętam, w każdym razie drogą). Przyspawał ją do tłumika coby jej nie stracić. Zostawił samochód pod blokiem. Kiedy rano zapalił autko usłyszał basowy pomruk. Zgasił popatrzył z tyłu i pojechał kupić nowy tłumik, bo starego z końcówką już nie było.

Krzysztof_Suliko [usunięt

Post autor: Krzysztof_Suliko [usunięt » 24 cze 2007, 23:52

chips pisze:Zgasił popatrzył z tyłu i pojechał kupić nowy tłumik, bo starego z końcówką już nie było.
.... no tak to niestety w naszej kochanej Polsce już jest .... wszystko muszą ukraść :(

A wracając do tematu... czy zmiana końcówki wydechu może mieć jakieś powiązanie ze spalaniem ?? Słyszałem opinie ze nieoryginalne końcówki potrafią zwiększyć spalanie... niby miałoby mieć to związek z niewłaściwym odprowadzeniem spalin... Co o tym sądzicie ?

pproniuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pproniuk » 16 lis 2015, 13:17

Witam. Odkopuje temat z pytaniem - jaką końcówkę tłumika polecacie (lub sami montowaliście) do Audi Coupe? Tłumika zmieniać nie chce, bo jest nowa seria założona na ten moment. Zależy mi wyłącznie na poprawie wizualnej okolic rury wydechowej.

Awatar użytkownika
Ojtuś
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ojtuś » 01 lip 2018, 14:12

podpinam się pod temat, szczerze mówiąc to nie patrzyłem od spodu czy "rurę" końcową można odciąć zmienić aby wkomponować ładnie chrom na koniec.

Na zdjęciu aktualny wydech, tak jest jajowaty.

Obrazek

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 24 lis 2018, 18:44

tylko po co ten kiczowaty chrom zakladac jak to jest takiej jakosci ze szkoda gadac... lepiej raz a dobrze wypolerowac te koncówkę co pokazałeś na foto, poza tym jest ona jedyna w swoim rodzaju, oryginalna i naprawde nie ma sie do niej co czepiać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl