[B4 1.9 1Z] Szarpania chwilowe przy przyśpieszaniu
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9 1Z] Szarpania chwilowe przy przyśpieszaniu
Witam, tak jak w temacie ostatnio babcia zaczęła focha strzelać i nie jedzie płynnie tak jak potrzeba, mianowicie jadąc spokojnie na każdym biegu do tych 2,2tyś - 2,4tyś obrotów auto normalnie się zbiera tylko występują takie chwilowe przyhamowania jakby na 2-3 s odcięto zapłon i nie jest to takie raptowne odcięcie tylko wyczuwalne przymulenie, również występuje przy stałej prędkości zazwyczaj jeżdżę około 100km/h odpinałem już przepływkę, kostkę od impulsatora robiłem bypassy na gruszce, jeździłem z odpiętym sterującym i pukałem młotkiem w niego i zero poprawy, dzisiaj próbowałem zrobić logi to na tej 3 pedał w podłogę i auto jedzie normalnie żadnego przerwania, objawy są tylko przy spokojnej jeźdze i stałej prędkości.. układ paliwowy sprawdzony wszystkie opaski itp, filtr paliwa zmieniany w tym roku na początku, i tak ostatnie podejrzenie że może pompa wtryskowa się kończyć powoli..
-
- Forum Audi 80
M4teusz pisze:Mój zetor miał ostatnio podobne wahania nastroju i uprzedzam że niestety jazda z odpiętym impulsatorem nie robiła mu różnicy... wyczyściłem nastawnik (choć kompletnie nic nie wskazywało że jest zabrudzony) i jak ręką odjął. Kolego dużo roboty nie ma
W listopadzie ubiegłego roku miałem czyszczony nastawnik ale tak jak mówisz czeka mnie znów ta operacja..
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dzikx pisze:kąt wtrysku jaki ?? możliwe u mnie tak było kończył się n 108. poszarpywał a z czasem chodził nierówno. sterujący miernikiem mierząc ok 1000 ohm jak pamiętam powinien mieć ale ręki nie dam obciąć czy jakoś tak.
Kąt wtrysku jest git 50-57 skacze
No i N108 przestawia bo słychać na VAG jak wchodzę w Basic Settings.